Εργάτης που δούλεψε στο Κατάρ καλεί τον Μέσι για βοήθεια (vid)
i

Μέσι/©Intime

Εργάτης που δούλεψε στο Κατάρ καλεί τον Μέσι για βοήθεια (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:36 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ζητεί την παρέμβαση του παγκόσμιου πρωταθλητή για να πάρει τα δεδουλευμένα.

Ο Anish Adhikary είναι από το Νεπάλ και δούλεψε στο Κατάρ. Συμμετείχε στην κατασκευή των γηπέδων που φιλοξένησαν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Απηύθυνε έκκληση μέσω του διαδικτύου στον Λιονέλ Μέσι, ζητώντας την παρέμβαση του προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εργάτες.   

Στο βίντεο, που δημοσίευσε η Deutsche Welle, καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας και στέλνει το μήνυμα στον σούπερ σταρ της Αργεντινής: «Χιλιάδες εργαζόμενοι σαν εμένα δούλεψαν στο γήπεδο. Δεν πήραμε τους μισθούς μας. Ελπίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, αν στρέψετε την προσοχή σε εργάτες σαν εμάς. Η φήμη σας θα μπορούσε να εξαπλώσει την υπόθεση σε όλο τον κόσμο».

Ο Adhikary αναφέρει επίσης: «Αν δεν έπινες αρκετό νερό, θα λιποθυμούσες. Μερικές φορές μας έδιναν χαλασμένο φαγητό. Το ψάρι μύριζε αηδιαστικά. Πάντα είχαμε διάρροια από αυτό. Στο Κατάρ δεν κέρδισα ούτε τα μισά από αυτά που περίμενα. Περίμενα να βγάλω 9.000 δολάρια σε τρία χρόνια. Αλλά κέρδισα μόνο το ένα τρίτο από αυτά. Μας είπαν να μην ανησυχούμε. Ότι θα μας επέστρεφαν τα έξοδα μας μόλις επιστρέφαμε στις πατρίδες μας. Ήταν όλα ένα ψέμα».