Η συνάντηση των ονείρων μας: Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρνουν Ζιντάν, Ζλάταν, Φίγκο στην Ελλάδα για τα 20 χρόνια EURO

Η συνάντηση των ονείρων μας: Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρνουν Ζιντάν, Ζλάταν, Φίγκο στην Ελλάδα για τα 20 χρόνια EURO

Γιώργος Σακελλαρίου 19:16 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 15.11.2023

Οι ποδοσφαιριστές θρύλοι που έβγαλαν τους Έλληνες στους δρόμους το 2004 ετοιμάζουν τις τελικές λεπτομέρειες της γιορτής για τη συμπλήρωση των 20 ετών και θα φέρουν στην Αθήνα ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004.

Όσοι το έζησαν προσπαθούν ακόμα να το συνειδητοποιήσουν. Ενδεχομένως και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Παίκτες θρύλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστές που ταπείνωσαν αντιπάλους που ήταν σύμβολα για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Νίκησαν στον όμιλο και στον τελικό την οικοδέσποινα Πορτογαλία των Φίγκο, Ρουί Κόστα, Ντέκο, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οδήγησαν σε αποκλεισμό την Ισπανία των Ραούλ, Χοακίν, Τόρες, Πουγιόλ, Κασίγιας, Μοριέντες. Η ήττα από τη Ρωσία, δεν μπορούσε ν’ αλλάξει τη μοίρα.

Η Γαλλία των Ζιντάν, Ανρί, Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Μακελελέ, Τρεζεγκέ, υποτάχθηκε. Η Γαλλία, η οποία το 1998 στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2000 πρωταθλήτρια Ευρώπης και το 2006 πήγε με τους ίδιους σχεδόν παίκτες, ξανά σε τελικό Μουντιάλ. Η Τσεχία με το απίστευτο ταλέντο είδε τον Δέλλα να την αφήνει εκτός. Νέντβεντ, Πομπόρσκι, Ροζίτσκι, Μπάρος, Κόλερ, Τσεχ έμειναν εκτός τελικού.

Οι νεότεροι που δεν το έζησαν επιχειρούν να το φανταστούν. Πιθανότατα να ζηλεύουν που δεν είδαν μία ολόκληρη χώρα να παραληρεί. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες σε σπίτια, καφέ, δρόμους. Ντελίριο, παροξυσμός και στο τέλος χαρά, ηδονή. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψεις εκείνα τα συναισθήματα με το τελευταίο σφύριγμα στον τελικό του Μάρκους Μερκ.

Εκείνοι οι παίκτες θρύλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα φροντίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι να θυμήσουν σε όλους τους Έλληνες το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας. Οι ίδιοι θα βιώσουν ξανά τις αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν για πάντα από εκείνο το επίτευγμα. Το προσεχές καλοκαίρι θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Φάνης Κατεργιαννάκης, Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Στέλιος Βενετίδης, Γιάννης Γκούμας, Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Καψής, Νίκος Νταμπίζας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Άγγελος Μπασινάς, Βασίλης Τσιάρτας, Ζήσης Βρύζας, Ντέμης Νικολαϊδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Άγγελος Χαριστέας και φυσικά ο Ότο Ρεχάγκελ θα γιορτάσουν την επιτυχία τους.

Στα 20 χρόνια από εκείνο το ΕΠΟΣ, προσεσκλημένοι θα είναι παίκτες που άφησαν τη σφραγίδα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης, όπως αποκαλύπτει το Sportal.gr επιχειρούν να φέρουν στην Ελλάδα τον Ζιντάν, τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, τον Λουίς Φίγκο, τον Ραούλ, τον Πάβελ Νέντβεντ. Και όχι μόνο. Στη γιορτή για τα 20 χρόνια θα είναι παρόντες πολλοί παίκτες που είδαν αυτά τα ελληνόπουλα να θριαμβεύουν. Το επόμενο διάστημα θα κλειδώσουν οι αφίξεις (δεν είναι και το πιο απλό πράγμα) και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Θα είναι μία συνάντηση αντάξια της επιτυχίας. Η συνάντηση των ονείρων μας. Η συνάντηση για να θυμηθούν οι παλιότεροι εκείνη την έκρηξη χαράς και οι νεότεροι να πάρουν μία γεύση του τι έγινε τότε. Θα είναι ένα φιλικό ματς, ένα ραντεβού θρύλων. Το αξίζουν αυτοί που έδωσαν χαρά στον Έλληνα, το αξίζει και ο απλός φίλος της Εθνικής ομάδας.

Φυσικά θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις. Θα γίνουν πολλά πράγματα τα οποία δουλεύουν οι παλαίμαχοι διεθνείς. Θα πρέπει βέβαια να διευκρινιστεί το πότε ακριβώς και πού θα γίνει αυτή η συνάντηση, αφού υπάρχει θέμα με το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας. Αλλά όποτε και όπου κι αν γίνει, θα είναι η γιορτή που θα κάνει κάθε Έλληνα να ξανανιώσει σαν παιδί.