Τα ποσά που θα πάρει ο κάθε σύλλογος από την UEFA λόγω του Euro 2024

Euro 2024

i

© UEFA.com

Τα ποσά που θα πάρει ο κάθε σύλλογος από την UEFA λόγω του Euro 2024

Δημήτρης Χούπης 16:58 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 06.06.2024

Όσες ομάδες έχουν παίκτες στο Euro 2024 θα βάλουν ένα καλό ποσό στα ταμεία τους από την UEFA, ανάλογα βέβαια πόσους ποδοσφαιριστές έχουν και πόσο μακριά θα φτάσουν στη διοργάνωση.

Το Euro 2024 ξεκινάει σε λιγότερο από δέκα μέρες και όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας. Πρεμιέρα στη διοργάνωση θα κάνει η διοργανώτρια Γερμανία η οποία θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στις 14 Ιουνίου.

Τα κέρδη των συλλόγων από το Euro

Οι ομάδες εκτός από έναν τυχόν τραυματισμένο παίκτη που μπορεί να έχουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα εισπράξουν και ένα καλό ποσό ανάλογα με το πόσους ποδοσφαιριστές έχουν στις εθνικές ομάδες που παίρνουν μέρος. Συγκεκριμένα, οι χώρες της Ευρώπης έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες από τη FIFA, ανάλογα με τη θέση τους στο ranking. Αυτά τα ποσά ισχύουν και για το Nations League και τα προκριματικά.

Οι ομάδες λοιπόν που έχουν στείλει παίκτες στο Euro θα πάρουν το περισσότερο 10.000 ευρώ την ημέρα για κάθε ποδοσφαιριστή. Την ίδια ώρα το λιγότερο που μπορεί να εισπράξουν ημερησίως για κάθε παίκτη είναι 3.330 ευρώ. Κάπως έτσι ανάλογα με τους πόσους παίκτες έχει η κάθε ομάδα το ποσό αυτό ημερησίως θα αυξάνεται.

Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα για τον Γιουντογκάν και τον Τερ Στέγκεν (Γερμανία) θα παίρνει μόνο από αυτούς τους δύο την ημέρα 20.000 ευρώ. Ένα ποσό που θα ξεκινήσει να το παίρνει από τις 4 Ιουνίου, δηλαδή δέκα μέρες πριν από το πρώτο τους παιχνίδι κόντρα στη Σκωτία.

Ανάλογα μάλιστα με το πόσο μακριά θα φτάσει ο παίκτης, η ομάδα του θα συνεχίζει να παίρνει αυτό το ποσό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως οι χώρες είναι χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη ημερησίως οι ομάδες θα παίρνουν 10.000 για κάθε παίκτη, στη δεύτερη 6.670 ευρώ ημερησίως και στην τρίτη 3.330 ευρώ ημερησίως.