Η περίεργη απόφαση της UEFA για το VAR στο Euro

VAR

i

©Intime

Η περίεργη απόφαση της UEFA για το VAR στο Euro

Κώστας Τόπας 14:39 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:40 - 20.05.2024

Η UEFA πήρε μια περίεργη απόφαση όσον αφορά την «στέγαση» του VAR στο Euro το προσεχές καλοκαίρι στη Γερμανία.

Μια πραγματικά περίεργη κατάσταση πρόκειται να συμβεί τον ερχόμενο Ιούνιο κατά τη διάρκεια του Euro στη Γερμανία. Περίεργος για το πώς η UEFA έχει σχεδιάσει τη διάταξη της αίθουσας VAR, για τους αγώνες της διοργάνωσης.

Οι αίθουσες που θα στεγάζουν το VAR θα βρίσκονται στο Διεθνές Κέντρο Τύπου (IBC ή International Broadcast Center) που θα βρίσκεται στην πόλη της Λειψίας. Συγκεκριμένα, θα είναι στο «Leizpig Messe», που είναι ο επιλεγμένος χώρος και όπου τα ΜΜΕ που έρχονται να καλύψουν την εκδήλωση θα μπορούν να πραγματοποιήσουν το έργο τους.

Η εξήγηση αυτής της απόφασης είναι πολύ απλή. Το IBC θα είναι επίσης το μέρος από το οποίο θα διανεμηθούν οι τηλεοπτικές εικόνες του Euro σε ολόκληρο τον κόσμο. Δηλαδή, όλες οι εικόνες όλων των αγώνων της διοργάνωσης θα φτάνουν σε αυτόν τον χώρο, με καθεμία από τις κάμερες ενεργοποιημένες στα διαφορετικά γήπεδα.

Ως εκ τούτου, τα δωμάτια έχουν ενεργοποιηθεί έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα VAR. Εκτός από την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων όπου θα διεξαχθούν δύο αγώνες ταυτόχρονα, στους υπόλοιπους αγώνες θα απαιτείται μόνο χρήση αίθουσας VAR γιατί οι αγώνες διεξάγονται σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Oι 20 διαιτητές του VAR θα συγκεντρωθούν στην Λειψία. Στην περίπτωση των βασικών διαιτητών, των βοηθών και των τέταρτων διαιτητών θα συγκεντρωθούν στη Φρανκφούρτη.

Tags: