Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών των ομίλων

Europa League

i

©Uefa.com

Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών των ομίλων

Κώστας Τόπας 09:38 - 01.09.2023

Οι ελληνικές ομάδες γνωρίζουν το πλαίσιο των ημερομηνιών που θα διεξαχθούν οι έξι αγώνες του στη φάση των ομίλων του Europa League και Conference League.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρίσκονται στην κλήρωση του Europa League στις 14:00 (Cosmote Sport 1, Sportal) και ο ΠΑΟΚ σε αυτή του Conference League στις 15:30 (Cosmote Sport 1, Sportal). Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα αρχίσουν με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, έπειτα από τη διακοπή δύο εβδομάδων για αγώνες των εθνικών ομάδων.

Αρχικά, η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 14 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών

1η αγωνιστική: 21 Σεπτεμβρίου 

2η αγωνιστική: 5 Οκτωβρίου 

3η αγωνιστική: 26 Οκτωβρίου 

4η αγωνιστική: 9 Νοεμβρίου 

5η αγωνιστική: 30 Νοεμβρίου 

6η αγωνιστική: 14 Δεκεμβρίου

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας καθώς είναι η ομάδα με τον υψηλότερο συντελεστή από τις ελληνικές (39,000), ενώ η ΑΕΚ με 11,000 και ο Παναθηναϊκός με 5,045 θα βρεθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας Φυσικά οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο όμιλο. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, μιας και για λεπτομέρειες έχασαν το 1ο pot. Ετσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέφυγε με αυτό τον τρόπο τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άλκμααρ και Φενέρμπαχτσε.