Οι «σφυρίχτρες» του Big-4 στην Ευρώπη

Ντάνιελ Στεφάνσκι

i

©Intime

Οι «σφυρίχτρες» του Big-4 στην Ευρώπη

Κώστας Τόπας 11:47 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 24.10.2023

Οι ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δίνουν τις τρίτες τους μάχες στην Ευρώπη η UEFA όρισε τους διαιτητές για τα παιχνίδια τους.

Γνωστούς έκανε η UEFA τους διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αυτής της εβδομάδας. Οπως είναι λογικό το ενδιαφέρον βρίσκεται στα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και συγκεκριμένα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Europa League αλλά και του ΠΑΟΚ στο Conference League.

Στο ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ (26/10, 19:45) η UEFA όρισε τον Ντάνιελ Στεφάνσκι, με καταγωγή από την Πολωνία. Ο 46χρονος ρέφερι ανήκει στην Α' κατηγορία ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί και στα ελληνικά γήπεδα. Στη Μασσαλία ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Νταβίντ Γκόλις, Μίχαλ Ομπούκοβιτς και 4ο τον Νταμιάν Σίλβερστρακ. Οπως και στο VAR η UEFA όρισε Πολωνό και συγκεκριμένα τον Τόμας Κβιατκόβσκι με βοηθό τον Ολλανδό Πολ φαν Μπέκελ.

Στο Φάληρο και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα βρεθεί ο Άντρις Τρεϊμάνις για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γουέστ Χαμ (26/10, 19:45) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Λετονός διαιτητής ξυπνά άσχημες μνήμες στους Πειραιώτες, καθώς δεν έχουν μαζί του νίκη σε τρεις αγώνες. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γκουντερμάνις, Σπασγιονίκοβς, 4ος ο Γκολούμπεβς και στο VAR ο επίσης γνώριμος Ολλανδός, Ρούπερτι με τον Λετονό Ράτνιεκς.

Στο Παναθηναϊκός - Ρεν την Πέμπτη (26/10, 22:00 στη Λεωφόρο, η UEFA όρισε τον γνώριμο στις ελληνικές ομάδες Πορτογάλο Ζοάο Πινέιρο. Βοηθοί του είναι οι επίσης Πορτογάλοι Μπρούνο Ζεσούς και Λουτσιάνο Μαΐα, ενώ 4ος ο Φάμπιο Βερίσιμο. Στο VAR ορίστηκαν οι Λουίς Γκοντίνιο, με βοηθό τον Αντρέ Ναρκίσο.

Τέλος, στο Αμπερντίν - ΠΑΟΚ θα βρεθεί ο 35χρονος Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκισχάμερ, ο οποίος για βοηθούς θα έχει τους συμπατριώτες του Ρόναλντ Ρίεντελ - Σαντίνο Σρέινερ και τέταρτο τον Βάλτερ Άλτμαν. Στο VAR θα βρίσκεται ο Άλαν Κίγας με AVAR τον Γιόζεφ Σπούρνι. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι ελληνικής ομάδας που θα διευθύνει ο Γκισχάμερ, μιας και ήταν η «σφυρίχτρα» στη ρεβάνς του Άρη στο Βουκουρέστι ενάντια στη Ντιναμό Κιέβου για τον 3ο προκριματικό του Europa Conference League.