«Διπλό» πρωτιάς για τη Γουέστ Χαμ - «Τρελή» μοιρασιά για Μαρσέιγ και Μπράιτον
i

©Glomex

«Διπλό» πρωτιάς για τη Γουέστ Χαμ - «Τρελή» μοιρασιά για Μαρσέιγ και Μπράιτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:42 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 05.10.2023

Η Γουέστ Χαμ πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» επί της Φράιμπουργκ με 2-1, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Την ίδια ώρα σε ένα «τρελό» ματς Μαρσέιγ και Μπράιτον ήρθαν ισόπαλες (2-2). Παράλληλα ο Άρης Λεμεσού πανηγύρισε μία ιστορική νίκη στο «Αλφαμέγα» κόντρα στη Ρέιντζερς με 2-1.

Η Γουέστ Χαμ πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στη Φράιμπουργκ και ανέβηκε στη πρώτη θέση του πρώτου ομίλου στο Europa League, έχοντας 6 βαθμούς.   

Οι φιλοξενούμενοι με τη πρώτη ευκαιρία στο ματς κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Τζέιροντ Μπόουεν επιχείρησε τη σέντρα και ο Λούκας Πακετά με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1 για τα «σφυριά». 

Ωστόσο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Ρόλαντ Σάλαι. Ο Ούγγρος επιθετικός πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Γκρίφο, το οποίο βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών Γουέστ Χαμ, φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία (1-1). Το τελικό 2-1 για την αγγλική ομάδα διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Ναγέφ Αγκέρντ (ασίστ του Τζέιμς Γουόρντ Πράους). 

ΜΑΡΣΕΙΓ - ΜΠΡΑΙΤΟΝ 2-2

Την ίδια ώρα σε ένα τρελό ματς Μαρσέιγ και Μπράιτον ήρθαν ισόπαλες (2-2), με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τους τρεις βαθμούς.   

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι, καθώς πέτυχαν δύο γκολ. Στο 19ο λεπτό ο Τζόναθαν Κλάους βρήκε τον Σανσέλ Μπεμπά μέσα στην περιοχή, και αυτός με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας για το 1-0.  Στο ακριβώς επόμενο λεπτό οι Γάλλοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τζόρνταν Βερετού. 

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Η Μπράιτον είχε τη κατοχή και τις πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να πετύχουν δύο τέρματα. Στο 54ο λεπτό ο Πασκάλ Γκρος μείωσε σε 2-1, ενώ στο 88' ο Ζοάο Πέδρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για τους «γλάρους».  

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ 2-1

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τον Άρη Λεμεσού. Η κυπριακή ομάδα επικράτησε στο «Αλφαμέγα» κόντρα στη Ρέιντζερς με 2-1, πανηγυρίζοντας τη παρθενική της νίκη σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  

Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι πήρε το προβάδισμα μόλις στο 8ο λεπτό. Μετά την υπέροχη σέντρα του Λέο Μπένγκστον από τη δεξιά πτέρυγα, ο Άλεξ Μουσούντα με έξυπνη κεφαλιά νίκησε τον Μπάτλαντ βάζοντας «φωτιά» στο «Αλφαμέγα». 

Την στιγμή που οι Σκωτσέζοι πίεζαν, ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε και με αντεπίθεση από τα αριστερά έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Μπένγκτσον έφυγε με ταχύτητα και έκανε το παράλληλο γύρισμα στην μικρή περιοχή, εκεί που ο Μπαμπίκα κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 τη. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο σκορ με τον Σίμα (70'). 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:

Άρης Λεμεσού - Ρέιντζερς 2-1

Ρεάλ Μπέτις - Σπάρτα Πράγας 2-1

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1

Μαρσέιγ - Μπράιτον 2-2

Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός 2-2

Φράιμπουργκ - Γουέστ Χαμ 1-2

Ράκοφ - Στουρμ Γκρατς 0-1

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Αταλάντα 1-2