Οι «Big Six» της Premier League άρχισαν ξανά επαφές με τη European Super League

European Super League

i

©Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Οι «Big Six» της Premier League άρχισαν ξανά επαφές με τη European Super League

Κώστας Τόπας 10:13 - 12.03.2024

Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Τσέλσι και Λίβερπουλ άνοιξαν εκ νέου συζητήσεις με την Α22, σχετικά με την επανέναρξη της European Super League.

Οι έξι μεγάλοι σύλλογοι της Premier League, γνωστοί ως « Big Six» , ξεκίνησαν εκ νέου τις «ιδιωτικές συνομιλίες» με την A22, την εταιρεία που προωθεί τη Super League, αφού η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 21 Δεκεμβρίου καταδικάστηκε.

Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ ήταν ιδρυτικά μέλη του έργου, που ανακοινώθηκε στις 19 Απριλίου 2021, αλλά υποχώρησαν λόγω της λαϊκής αναγνώρισης των οπαδών τους, οι οποίοι ηγήθηκαν των διαδηλώσεων κατά της Super League. Οπως επίσης υπήρχε και το σενάριο οι συγκεκριμένες ομάδες να υποστούν πολιτικές πιέσεις από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, παρά τις παραιτήσεις των έξι αγγλικών συλλόγων (και επίσης της Ατλέτικο, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους), η Α22 πάντα υποστήριζε ότι όλες αυτές οι ομάδες, κυρίως εκείνες της Premier League, συνεχίζουν να συνδέονται με το έργο και να είναι θετικοί την επανέναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.

Η A22 διατηρεί τη δέσμευσή της στην αλλαγή μοντέλου στο ηπειρωτικό ποδόσφαιρο με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης ως τους μοναδικούς πρωτοστάτες και με τον άμεσο στέλεχος Μπερντ Ράιχαρτ ως ορατό πρόσωπο και εκπρόσωπο. Από την άλλη, η UEFA του Αλεξάντερ Τσέφεριν συνεχίζει τον πόλεμο της ενάντια στη Super League έχοντας στο πλευρό του, τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί, πρόεδρο της ECA, και τον Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρο της LaLiga.

Έχοντας χρόνο να μελετήσει ολόκληρη την απόφαση, ο Σλοβένος αξιωματούχος απεφάνθη ότι «δεν είναι κακό για το ποδόσφαιρο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα είναι πως όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα το απέρριψε. Κανένα δικαστήριο δεν θα μπορούσε να αναγκάσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου να συμμετάσχει σε αυτόν τον ανόητο διαγωνισμό. Κανείς. Εξακολουθώ να επιμένω ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, γιατί θα είχε καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Και δεν θα το επιτρέψουμε, δεν θα το επιτρέψει κανείς στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να αγοράσεις ποδόσφαιρο».