Οι ομάδες της Premier League απέρριψαν την νέα εκδοχή της European Super League
i

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ μαζί με τον πρόεδρο της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο/©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Οι ομάδες της Premier League απέρριψαν την νέα εκδοχή της European Super League

Sportal newsroom 09:23 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 11.02.2023

«Όχι» στη νέα εκδοχή της European Super League είπαν οι ομάδες της Premier League, με τους ανθρώπους της νέας λίγκας να δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται τις αγγλικές ομάδες.

Η European Super League έχει σκοπό να μπει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτήν, έχουν προτείνει νέα εκδοχή. Συγκεκριμένα η Α22, εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το  μάρκετινγκ της νέας Λίγκας, θέλει ένα νέο πρωτάθλημα, το οποίο θα αποτελείται από 60-80 ομάδες από δώδεκα διαφορετικές χώρες και κάθε μία από τις ομάδες θα δίνει από 14 αγώνες.

Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ομάδες της Premier League έδωσαν αρνητική απάντηση σύμφωνα με το Sky Sports, λέγοντας ότι είναι αφοσιωμένοι στο δικό τους πρωτάθλημα και δεν θέλουν να συμβάλουν στη νέα εκδοχή της ESL. Μάλιστα με μία ανακοίνωση οι ιδιοκτήτες των ομάδων έκαναν γνωστή την άρνησή τους.

«Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην Πρέμιερ Λιγκ και αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να την υποστηρίξουμε. Δεν θα συμβάλουμε στην δημιουργία της νέας εκδοχής της νέας διοργάνωσης έξω από τους κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ», ήταν η ανακοίνωσή τους. 

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι της A22 όταν ρωτήθηκαν, αν θέλουν τις αγγλικές ομάδες στην ESL απάντησαν, ότι δεν είναι απαραίτητες. 

«Αυτό το πρότζεκτ δεν εξαρτάται από μια συγκεκριμένη περιοχή. Η ευχή μας είναι να έχουμε το καλύτερο τουρνουά στην Ευρώπη. Αυτός συνεχίζει να είναι ο σκοπός. Πιστεύουμε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν θα παρατήσουν αυτές τις προοπτικές. Θεωρούμε στις πρώτες φάσεις έχουμε αρκετούς αγώνες που θα φέρουν περισσότερο ενθουσιασμό. 

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα καλό παράδειγμα, στο πως προωθούν τους καλύτερους αγώνες με κορυφαίους παίκτες. Αν μια χώρα, μια ομοσπονδία, ένα πρωτάθλημα δεν είναι ικανό να μπει και δεν θα μπει σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση, αυτό θα φέρει την καταστροφή του πρότζεκτ».

Υπενθυμίζεται ότι τη πρώτη φορά που εμφανίστηκε η European Super League οι big-6 της Αγγλίας είχαν δει με «καλό μάτι» την προοπτική της δημιουργίας μιας νέας λίγκας, η οποία θα έφερνε μεγάλη αύξηση στα έσοδά τους. Παρόλα μία μέρα μετά όλες οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αποχώρησαν μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών τους, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για την αρχική τους απόφαση.