Φαν Ντάικ: «Θα χρειαστούμε ένα καλό σχέδιο για να σταματήσουμε τον Μέσι»
i

Βαν Ντάικ /© Intime

Φαν Ντάικ: «Θα χρειαστούμε ένα καλό σχέδιο για να σταματήσουμε τον Μέσι»

Πάνος Μαλακτάρης • 18:54 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο φυσικός ηγέτης των Οράνιε δηλώνει πως δεν πρόκειται για μια προσωπική μονομαχία μεταξύ τους, αλλά για μια μάχη δύο μεγάλων ομάδων

Παρόλο που διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Λιονέλ Μέσι και την επιρροή που έχει στο παιχνίδι της «Αλμπισελέστε». Και όντας ίσως η τελευταία του-ηλικιακά-ευκαιρία να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Φαν Ντάικ ξέρει καλά το πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποβεί στην έκβαση του παιχνιδιού της Παρασκευής (9/12).

Σχετικά ερωτηθείς ωστόσο, έδειξε να επιμένει πως αυτή δεν θα είναι μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο σούπερ σταρ. «Είναι τιμή μου να παίζω ενάντια στον Μέσι, αν και δεν είναι μια μάχη ανάμεσα σε εμένα και σε αυτόν. Είναι η Ολλανδία απέναντι στην Αργεντινή και είμαστε εδώ για να κερδίσουμε».

Σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου έχουμε ήδη δει μεγάλα ονόματα όπως το Βέλγιο, η Ισπανία και η Γερμανία να μένουν ήδη εκτός συνέχειας, η Ολλανδία έχει ως τώρα παρουσιάσει ένα αν μη τι άλλο συμπαγές σύνολο, περνώντας στα προημιτελικά μετά από μια πειστική εμφάνιση απέναντι στις Η.Π.Α.

Συνέχισε τονίζοντας: «Το δύσκολο είναι οτι όταν επιτιθόμαστε εμείς, ο Μέσι συνήθως απλά κάθεται σε μια γωνία και περιμένει. Τότε είναι που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μόλις η Αργεντινή ανακτά την κατοχή, τον ψάχνουν στους κενούς χώρους».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας «Κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά μόνος του. Όλοι μαζί σαν ομάδα και με ένα καλό πλάνο μπορούμε να προχωρήσουμε».