Ο Τζολάκης ήταν θρύλος και ο Ολυμπιακός μέσα στην Πόλη πήρε πρόκριση έπος για τα ημιτελικά!

Ο Τζολάκης ήταν θρύλος και ο Ολυμπιακός μέσα στην Πόλη πήρε πρόκριση έπος για τα ημιτελικά!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:55 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 19.04.2024

Ο Τζολάκης έπιασε τρία πέναλτι και ο Ολυμπιακός με 3-2 στη ρώσικη ρουλέτα απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε και θα συναντήσει την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Πρόκριση ΕΠΟΣ ο Ολυμπιακός, θρύλος ο Κωνσταντής Τζολάκης!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά έβγαλε χαρακτήρα, άντεξε στην ποιότητα των Τούρκων και είχε μία καθαρή ευκαιρία στην κανονική διάρκεια κι ένα δοκάρι στην παράταση για να μην πάει στα πέναλτι το ματς.

Στη ρώσικη ρουλέτα ο Τζολάκης ήταν εκπληκτικός. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε δύο πέναλτι, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έπιασε τρία, το τελευταίο του Μπονούτσι και με 3-2 στα πέναλτι ο Ολυμπιακός πήρε μία τρομερή πρόκριση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα του Europa Conference League, όπου θ’ αντιμετωπίσει την ισχυρή Άστον Βίλα. Το τελευταίο του εμπόδιο πριν τον τελικό στις 29 Μαϊου στην OPAP Arena…

Γκολ η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε άσχημα στο ματς, ήταν δραστήριος και είχε την πρώτη τελική στο 3’. Ατομική προσπάθεια κι αριστερό σουτ του Τσικίνιο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 11’, όμως, έγινε το 1-0 στην πρώτη αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας. Ο Τάντιτς έδωσε στον Σιμάνσκι, αυτός από τον άξονα πέρασε στον Καχβετσί, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος αριστερά στη μεγάλη περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζολάκη για το 1-0.

Στο 13’ ο Φρέντ επιχείρησε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, χωρίς να ανησυχήσει τον Τζολάκη.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό, δεν επέτρεψε στη Φενέρ να απειλήσει, αλλά δεν μπορούσε και ο ίδιος να βρει μία καλή αντεπίθεση και μία τελική πάσα. Στο 34’ οι Τούρκοι πλησίασαν στο 2-0, αλλά ο Τζολάκης είχε απάντηση κι απέκρουσε στη δεξιά γωνία το αριστερό σουτ του Καχβετσί.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Τούρκους στο 45’+1’ να ζητούν πέναλτι σε μονομαχία του Σιμάνσκι με τον Έσε, ωστόσο, δεν υπήρχε παράβαση.

Ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Ιμπόρα για να ενισχύσει ανασταλτικά την ομάδα του και στην επίθεση ν’ αναζητήσει ένα γκολ σε μία κόντρα. Η Φενέρ απείλησε πρώτη με τον Τζέκο, του οποίου το σουτ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο και να βγάλουν μεγάλες φάσεις. Στον αντίποδα το θετικό είναι ότι δεν δέχονταν. Στο 62’ σε γύρισμα του Οσάγι από δεξιά ο Ντόη έκανε επέμβαση και η κόντρα στον Σιμάνσκι είχε αποτέλεσμα να φύγει η μπάλα άουτ.

Στο 70’ η Φενέρ κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Καντιόγλου σέντραρε από αριστερά και η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στον Τζίκου, ο οποίος έκανε ένα ιδιαίτερα άστοχο δεξί σουτ εκτός περιοχής. Στο 73’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με στατική φάση. Ο Καχβετσί από δεξιά εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπεκάο στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα και δεν πρόλαβε ο Τάντιτς στην προβολή.

Τεράστια ευκαιρία

Στο 80’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1. Σε κόρνερ των Τούρκων ο Ροντινέι έβγαλε άμυνα κι έκανε την πάσα, ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε τη μπάλα, αλλά ήταν από πίσω με φόρα ο Μασούρας και από το όριο της μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί σουτ κι απέκρουσε με τα πόδια ο Λιβάκοβιτς.

Στο 82’ ο Μπατσουαγί, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Τζέκο σκόραρε σε τετ α τετ, όμως, ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ.

Ο Καρτάλ απέσυρε και τον Φρεντ, αλλά και τον Καχβετσί και οι Πειραιώτες άντεξαν τα τελευταία λεπτά στην πίεση και στις στατικές φάσεις και πήγαν το ματς στην παράταση.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός κρατούσε τη μπάλα περισσότερο κι έδειχνε ικανός να βγάλει επιθέσεις. Στο 98' μακρινό σουτ του Φορτούνη έφυγε ψηλά άουτ.

Δοκάρι ο Ολυμπιακός!

Στο 103΄ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1. Σε φάουλ του Φορτούνη από τον άξονα, ο Ιμπόρα αριστερά στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι! Στη συνέχεια κεφαλιά του Κάρμο απομάκρυνε στη γραμμή ο Τζικού!

Ο Μεντιλίμπαρ στο δεύτερο μέρος της παράτασης έπαιξε με δύο φορ, αφού πέρασε και τον Ελ Αραμπί στο ματς, ενώ φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή με τον Όρτα.

Στο 114' απείλησε η Φενέρ. Σε σέντρα από δεξιά του Ζάιτς, ο Μπατσουαγί δεν κοντρόλαρε, αλλά από αριστερά έκανε το δεξί σουτ ο Τάντιτς κι έστειλε τη μπάλα ένα μέτρο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Αποβολή

Οι παίκτες των δύο ομάδων παραδόθηκαν στην κούραση, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, ενώ στο 123' ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Ντόι με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ουντέρ. Το ματς, όπως έδειχνε μετά το δοκάρι των «ερυθρόλευκων», οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Ήρωας Τζολάκης - Η διαδικασία των πέναλτι

Ελ Κααμπί: 1-0

Τάντιτς: Απέκρουσε ο Τζολάκης στην αριστερή γωνία!

Ελ Αραμπί: Απέκρουσε στην αριστερή γωνία ο Λιβάκοβιτς

Μπατσουαγί: 1-1

Όρτα: 2-1

Ουντέρ: Απέκρουσε ο Τζολάκης στην αριστερή γωνία

Μασούρας: 3-1

Τζικού: 3-2

Ροντινέι: Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς και οριζόντιο δοκάρι

Μπονούτσι: Απέκρουσε ο Τζολάκης!

O MVP

Θέλει κι ερώτημα; Ο Κωνσταντής Τζολάκης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στα τρία πέναλτι που απέκρουσε ο Τζολάκης. Απίστευτος. Ακόμα και στου Μπατσουαγί άγγιξε τη μπάλα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι τελικές ήταν 13-12, αλλά τις καθαρές ευκαιρίες μετά το 1-0 τις είχε ο Ολυμπιακός.

Φενέρμπαχτσε (Ισμαϊλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσαγί, Τζίκου, Μπεκάο (100' Σογιουνσού), Καντιόγλου, Σιμάνσκι (106' Κρούνιτς), Γιούκσεκ (122' Μπονούτσι), Φρεντ (86' Ζάιτς), Καχβετσί (86' Ουντέρ), Τζέκο (74’ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα (89' Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109' Όρτα), Φορτούνης (109' Ελ Αραμπί) , Γιόβετιτς (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε (64’ Μασούρας), Ελ Κααμπί.