Η Φενέρμπαχτσε ζήτησε αναβολή για τον τελικό που δίνει πριν τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε

i

© Intime

Η Φενέρμπαχτσε ζήτησε αναβολή για τον τελικό που δίνει πριν τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:18 - 20.03.2024

Τελικό Super Cup κόντρα στη Γαλατασαράι δίνει η Φενέρμπαχτσε πριν την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Εντούτοις, η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» ζήτησε αναβολή, με αφορμή το Europa Conference League.

Κάτι λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, η οποία αφορά τα προημιτελικά του Europa Conference League. Συγκεκριμένα, το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» και είναι προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου.

Λίγα 24ωρα πριν, τα «καναρίνια» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Γαλατάσαραϊ για τον τελικό του τουρκικού Super Cup. Εντούτοις, η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» ζήτησε αναβολή για το εν λόγω ματς, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή της αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική.

Βέβαια, η Γαλατά δεν συμφωνεί με το εν λόγω αίτημα, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι. Τον τελευταίο λόγο έχει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας, η οποία και θα αποφασίσει το τι θα συμβεί με το ματς. Αξίζει, να σημειωθεί πως η Φενέρμπαχτσε πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία για το παιχνίδι και αυτή είναι η 24η Απριλίου.

Τελειώνει πριν τον Ολυμπιακό ο Μπονούτσι από τη Φενέρμπαχτσε!

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ χάρη στο θρυλικό διπλό στη Σερβία με 6-1 και προκρίθηκε στους «8» του Conference League. Επόμενος αντίπαλός του είναι η Φενέρμπαχτσε, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (15/03) στη Νιόν.

Η τουρκική ομάδα διαθέτει ένα από τα πιο ακριβά ρόστερ στη διοργάνωση, καθώς είναι γεμάτη αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τους Πειραιώτες (11/03) η Φενέρμπαχτσε δεν θα έχει στη διάθεσή της ένα από μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο 36χρονος Ιταλός αμυντικός, όπως αναφέρουν στην Τουρκία, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από τα «καναρίνια». Ο άλλοτε στόπερ της Γιουβέντους άφησε την Ουνιόν Βερολίνου το περασμένο καλοκαίρι και υπέγραψε στη Φενερμπαχτσέ, αλλά δεν κατάφερε να βρει αυτό που έψαχνε στην Τουρκία.

Ο Μπονούτσι φέρεται πως βρίσκεται μια ανάσα από μεταγραφή σε ομάδα του MLS και σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League. Οπως τονίζεται μάλιστα στη γειτονική χώρα, οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν εντός των επόμενων ημερών.

Ο προπονητής της Ουνιόν Βερολίνου, Νέναντ Μπιέλιτσα, είχε εξηγήσει τον λόγο της μεταγραφής του Λεονάρντο Μπονούτσι στη Φενέρμπαχτσε: «Ο Ιταλός αμυντικός πήρε μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε προκειμένου να παίξει στο Euro».

Θύρα 7: «Το αφήγημα πρέπει να σταματήσει, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους οπαδούς σε όλη την Ευρώπη!»
CONFERENCE LEAGUE

19:06 - 20.03.2024

Θύρα 7: «Το αφήγημα πρέπει να σταματήσει, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους οπαδούς σε όλη την Ευρώπη!»

Με ανακοίνωσή της η Θύρα 7 έδειξε τη δυσαρέσκειά της για τα δημοσιεύματα περί μη μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη για τη ρεβάνς με τη Φενέρ, στο πλαίσιο της φάσης των «8« του Conference League.

Στις λεπτομέρειες των ειδήσεων από την Τουρκία, αναφέρθηκε ότι ο Μπονούτσι θα φύγει από την Φενέρ, γιατί δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του. Ο Ιταλός στόπερ έπαιξε συνολικά 379 λεπτά σε οκτώ ματς σε όλες τις διοργανώσεις για τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός στο πρώτο μισό της περυσινής σεζόν με τους Βερολινέζους είχε συνολικά 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (7 στο πρωτάθλημα και 3 στο Champions League) έχοντας καταφέρει να σκοράρει ένα γκολ. Συνολικά μετράει 431 συμμετοχές στη Serie A και 121 με την εθνική Ιταλίας.