Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απέστειλε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδία του Ελ Σαλβαδόρ

Τζιάνι Ινφαντίνο - Τραγωδία Ελ Σαλβαδόρ

i

©BeFunky

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απέστειλε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδία του Ελ Σαλβαδόρ

Κώστας Τσιακλής 11:14 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 22.05.2023

Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Ελ Σαλβαδόρ, απέστειλε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απέστειλε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία που έγινε σε γήπεδο του Ελ Σαλβαδόρ.

Ανείπωτη τραγωδία στο Ελ Σαλβαδόρ. Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση Αλιάντζα – ΦΑΣ για το εγχώριο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζίανι Ινφαντίνο, αφού πληροφορήθηκε για το περιστατικό, απέστειλε τα συλληπητήρια του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ιδίου και της FIFA αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα τραγικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στο Ελ Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Αλιάντζα και της ΦΑΣ, στο «Cuscatlán».

Εμείς, μαζί με τη FIFA και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους πληγέντες, καθώς και τον λαό της Δημοκρατίας του Ελ Σαλβαδόρ, της CONCACAF, της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Σαλβαδόρ και της Πρώτης Κατηγορίας του Ελ Σαλβαδόρ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Την ίδια ώρα η Κεντρική Αμερικανική Ποδοσφαιρική Ένωση έστειλε τα δικά της συλληπητήρια ενώ επίσης έδειξε το δρόμο για την ανάπτυξη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν νέες τραγωδίες.

«Η οικογένεια της Κεντρικής Αμερικάνικης Ποδοσφαιρικής Ένωσης (Uncaf) είναι απογοητευμένη και λυπημένη από αυτό που συνέβη στο στάδιο «Cuscatlán» στο Ελ Σαλβαδόρ. Οι προσευχές και η στοργή μας απευθύνονται σε όλες τις οικογένειες, τους φίλους και όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από την ανεπανόρθωτη απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

«Η ασφάλεια όλων των ανθρώπων που παρακολουθούν τους αγώνες είναι υψίστης σημασίας για να μπορούμε να εγγυηθούμε το θέαμα και την ηρεμία των αγώνων. Η Κεντρική Αμερικανική Ένωση θα συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για να εγγυηθεί τη διατήρηση της ασφάλειας ώστε να συνεχίσει να είναι θέαμα και αποφεύγουμε κάθε ατύχημα που θα μπορούσε να βλάψει τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.