Απίθανο «ριφιφί» της Βασιλείας στη Φλωρεντία!

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:03 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 12.05.2023

Παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», η Βασιλεία με απίθανη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στην Ιταλία (1-2) και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Conference League.

Φαντάζει απίστευτο, αλλά στον θαυμαστό κόσμο του Conference League, συμβαίνει κι αυτό! Συγκεκριμένα, η Βασιλεία με απίθανη ανατροπή μέσα στη Φλωρεντία επικράτησε 2-1 της Φιορεντίνα και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προϊδέαζε σε τίποτα το τι θα ακολουθήσει. Η Φιορεντίνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε επιβάλλει τον ρυθμό της και στο 25’ ο Καμπράλ κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο για τους «βιόλα» έπειτα από την ασίστ του Μαρτίνεζ. 

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να κατεβάζουν ρυθμούς, δεν έψαχναν ζεστά το δεύτερο γκολ που ενδεχομένως να τελείωνε την υπόθεση – πρόκριση και η Βασιλεία άρχισε να ελπίζει και κυρίως να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Το… μοιραίο για τους Ιταλούς δεν άργησε να έρθει και στο 71’ ο Ντιούφ ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους «βιόλα» να σοκάρονται από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. 

Με περισσότερο πανικό, παρά κάποιο οργανωμένο σχέδιο και ψυχραιμία έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε εκ νέου το προβάδισμα και τελικά το πλήρωσαν. 

Στο 92’ ο Αμντουνί διαμόρφωσε το 2-1 για τη Βασιλεία, που σημειωτέον είναι μόλις στην 5η θέση του ελβετικού πρωταθλήματος.