Συγκλονίζει ο Φούντας: «Στην Αμερική δέχθηκα μπούλινγκ, ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο Ταξιάρχης Φούντας.

i

©intime

Συγκλονίζει ο Φούντας: «Στην Αμερική δέχθηκα μπούλινγκ, ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 14:17 - 30.11.2023

Ο Ταξιάρχης Φούντας συγκλονίζει με τα όσα είπε για το δύσκολο πέρασμα που είχε στις ΗΠΑ, το οποίο τον έβαλε σε σκέψεις να αποσυρθεί ακόμα και από το ποδόσφαιρο.

Ο Ταξιάρχης Φούντας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Τραμπζονσπόρ, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όσο αγωνιζόταν στις ΗΠΑ και για την πίεση που ένιωθε φτάνοντας στο σημείο να θέλει να αποσυρθεί πρόωρα από το ποδόσφαιρο.

Ο 28χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει ξενιτευτεί από το 2017, έλυσε τη συνεργασία του με τη DC United, την περσινή του ομάδα, με την οποία πέτυχε 18 γκολ σε 38 αναμετρήσεις, επέστρεψε στην Ευρώπη και αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Τουρκία με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ. Η καλύτερη περίοδος του ωστόσο, ήταν το διάστημα που πέρασε φορώντας τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, από το 2019 έως και το 2022. 

Μέσα σε αυτή την τριετία πέτυχε πολλά και εξελίχθηκε αρκετά σαν παίκτης, ωστόσο δεν ξεχνάει τα όσα πέρασε στις ΗΠΑ, κάνοντας σκέψεις ακόμη και για να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, ενώ όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο επίσημο περιοδικό της Τραμπζονσπόρ έκλαιγε καθημερινά θεωρώντας άδικη την μεταχείριση των Αμερικανών προς το πρόσωπο του!

«Σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά το μπούλινγκ που δέχθηκα στην Αμερική. Αυτό συνέβη διότι δύο παίκτες είπαν πως είμαι 'ρατσιστής'. Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι έλεγα στη σύζυγο μου και συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά δεν ήθελα να παίζω αυτό το γ....ο ποδόσφαιρο. Έκλαιγα κάθε μέρα γιατί δεν είπα αυτά τα πράγματα. Τους σέβομαι όλους, από τον νεότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. 

Όταν συνέβη αυτό, άρχισα να βλέπω τα πάντα διαφορετικά. Πολλές φορές έρχονται άνθρωποι και σου λένε πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου και στην οικογένεια μου. Για μένα και την οικογένεια μου, η Αμερική ήταν ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα μου», ανέφερε αρχικά ο Φούντας κι έπειτα μίλησε για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ενταχθεί στην Τραμπζονσπόρ για τη συνέχεια της καριέρας του.

O Φούντας στο Sportal: «Στην Ελλάδα δεν δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά γι’ αυτό φεύγουν στο εξωτερικό»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:35 - 12.10.2023

O Φούντας στο Sportal: «Στην Ελλάδα δεν δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά γι’ αυτό φεύγουν στο εξωτερικό»

Ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε στο Sportal για την κόντρα με την Ιρλανδία και το ματς που ακολουθεί με την Ολλανδία, αλλά και για το ταλέντο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν έχω κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θέλω να βιώσω. Να κατακτήσω ένα τρόπαιο. Προτού έρθω, γνώριζα πως η Τραμπζονσπόρ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ήθελα να ζήσω αυτό το συναίσθημα, να απολαύσω την χαρά μια τέτοιας διάκρισης. Ελπίζω να το καταφέρω στην Τραμπζονσπόρ», κατέληξε ο 28χρονος μεσοεπιθετικός.