Φωτιά και λάβρα η Ισπανία, διέλυσε με επτά γκολ την Κόστα Ρίκα (7-0)

Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν μετά τον θρίαμβο επί της Κόστα Ρίκα.

i

Ισπανία / © Intime

Φωτιά και λάβρα η Ισπανία, διέλυσε με επτά γκολ την Κόστα Ρίκα (7-0)

Sportal newsroom 20:01 - 23.11.2022 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 05.12.2022

Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ξεκίνησε η Ισπανία τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς διέσυρε την Κόστα Ρίκα με 7-0.

Αγριεμένη η Ισπανία, δεν είχε καμία διάθεση να... χαριστεί στην Κόστα Ρίκα, την οποία και ισοπέδωσε με σκορ 7-0 στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, στέλνοντας μήνυμα πρωτιάς... και όχι μόνο.

Από το πρώτο ημίχρονο τελείωσαν όλα, αφού οι «Φούρια Ρόχα» είχαν πάρει ήδη το προβάδισμα των τριών τερμάτων χάρη στα γκολ των Ντάνι Όλμο (11'), Μάρκο Ασένσιο (21') και Φεράν Τόρες (54'), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο... σκόρπισαν τον φόβο και τον τρόμο.

Συγκεκριμένα, ο Τόρες στο 54' έκανε το 4-0, ενώ Γκάβι (74') και Σολέρ (90') εκτόξευσαν τον δείκτη στο 6-0, με τον Άλβαρο Μοράτα να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα στο 90+2', διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 7-0.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64' Μπαλντέ), Γκάβι, Μπουσκέτς (64' Κόκε), Πέδρι (57' Σολέρ), Τόρες (57' Μοράτα), Ασένσιο (69 Γουίλιαμς), Όλμο

Κόστα Ρίκα (Λουίς Σουάρες): Νάβας, Μαρτίνεθ (46' Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82' Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72' Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61' Ρουίθ), Κοντρέρας (61' Ζαμόρα)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 11ο λεπτό οι Ισπανοί βρήκαν το γρήγορο γκολ που ήθελαν, όταν ο Γκάβι με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ντάνι Όλμο σε θέση βολής και ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας πλάσαρε εύστοχα, με αποτέλεσμα να πάρουν όλα το δρόμο τους μετά...

MVP: Μπορεί ο Φεράν Τόρες να πέτυχε δυο γκολ και να χρίστηκαν σκόρερ άλλοι πέντε παίκτες από την Ισπανία, όμως ο Πέδρι, παρότι δεν πάτυχε κάποιο τέρμα, έκανε τη διαφορά στο γήπεδο, καθώς δημιουργούσε με έναν μοναδικό και έδινε φοβερό ρυθμό στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Κανείς δεν περίμενε από την Κόστα Ρίκα να έχει πολλές τελικές προσπάθειες, όμως το γεγονός ότι δεν είχε όυτε μια σίγουρα προκαλεί εντύπωση. Όπως αξιοσημείωτο είναι και ότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε με 7 τελικές στην εστία πέτυχε ισάριθμα γκολ, ενώ είχε 80% (!) κατοχή της μπάλας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Άνιση η «μάχη» ανάμεσα σε Λουίς Ενρίκε και Λουίς Σουάρεζ, αφού σε τέτοιες αναμετρήσεις οι τακτικές πάνε περίπατο, με την ποιότητα να κάνει τη διαφορά. Και τα... όπλα που είχε στη φαρέτρα του ο Ισπανός τεχνικός δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα του Κολομβιανού κόουτς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Οι Ισπανοί έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν την πρόκρισή τους και ενδεχομένως και την πρωτιά στο επόμενο ματς, το οποίο όμως θα είναι «μάχη γιγάντων», αφού θα κοντραριστούν με τη Γερμανία (27/11, 21:00), η οποία γνώρισε την ήττα από την Ιαπωνία νωρίτερα μες την ημέρα. Από την άλλη πλευρά, η Κόστα Ρίκα καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανασυνταχθεί εν όψει του αγώνα με την Ιαπωνία (27/11, 12:00).