Ο Ντεσάν διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησης του Γκριεζμάν μετά την αρχηγία του Εμπαπέ: «Δεν υπάρχει διαμάχη»

Αντουάν Γκριεζμάν

i

Αντουάν Γκριεζμάν/©Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images/Ideal Images

Ο Ντεσάν διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησης του Γκριεζμάν μετά την αρχηγία του Εμπαπέ: «Δεν υπάρχει διαμάχη»

Κώστας Τόπας 15:50 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 22.03.2023

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν ξεκαθάρισε πως ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει το μυαλό του στην εθνική Γαλλίας και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τους «τρικολόρ».

Ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να εμπιστευτεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Κιλιάν Εμπαπέ, μετά τις αποχωρήσεις των Ούγκο Γιορίς και Ραφαέλ Βαράν από την εθνική Γαλλίας. Με αυτόν τον τρόπο ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν αποδεικνύει ότι έχει γίνει ήδη το αφεντικό των «τρικολόρ». Η συγκεκριμένη είδηση φαίνεται πως έκανε έξαλλο τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος όπως ανέφεραν τα γαλλικά Μέσα, σκέφτηκε σοβαρά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει καθώς ο Ντιντιέ Ντεσάν ξεκαθάρισε πως ο Γάλλος επιθετικός της Ατλέτικο έχει το μυαλό του στην εθνική Γαλλίας και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τους «τρικολόρ». Στο μεταξύ, ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει οριστεί ως υπαρχηγός.

«Μίλησα μαζί του, αλλά παρ' όλα αυτά, το να το δώσω στον Κιλιάν δεν αφαιρεί το περιβραχιόνιο από τον Αντουάν. Ηταν πάντα ένας πολύ σημαντικός παίκτης, πάντα του είχαν εμπιστοσύνη στις πιο δύσκολες περιόδους  Ο Αντουάν, με αυτό που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, είναι βασικός πυλώνας της ομάδας μας. Πήρα αυτή την απόφαση για το καλό της ομάδας. Ο Κιλιάν είναι ανάμεσα σε δύο γενιές, ξεκίνησε πολύ νωρίς. Αλλά δεν τον επέλεξα για αυτό, αλλά για αυτό που εκπροσωπεί στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. 

Δεν ασχολούμαι με το σύμβολο. Αν ήταν ο Αντουάν αρχηγός, δεν θα ήταν επειδή είναι μεγάλος. Το παρελθόν είναι πίσω μας, πολλά καλά πράγματα έχουν επιτευχθεί. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, με νέους παίκτες. Η ομάδα της Γαλλίας άλλαξε, ο Γκριεζμάν είδε τους παίκτες της γενιάς του να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, τώρα είναι στο χέρι του να βρει τη θέση του σε αυτό το νέο τοπίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντεσάν.