Επιβλητική Γαλλία διέλυσε την Ολλανδία, εφιαλτική πρεμιέρα Σάντος στον πάγκο της Πολωνίας!

Εμπαπέ και Γκριεζμάν

i

© Getty Images

Επιβλητική Γαλλία διέλυσε την Ολλανδία, εφιαλτική πρεμιέρα Σάντος στον πάγκο της Πολωνίας!

Sportal newsroom 23:41 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 25.03.2023

Άλλη κλάση η Γαλλία! Με ένα εκπληκτικό πρώτο 20λεπτο, οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν 4-0 της Ολλανδίας στο άλλο ματς του ομίλου που συμμετέχει η Εθνική και έδειξαν ότι είναι το απόλυτο φαβορί. «Μαύρο» ντεμπούτο για τον Φερνάντο Σάντος στην Πολωνία.

Βάσει ονομάτων ήταν ντέρμπι, αλλά η Γαλλία μετέτρεψε την αναμέτρηση κόντρα στην Ολλανδία σε παράσταση για έναν ρόλο! Σε ένα ιστορικό ματς, αφού ο Εμπαπέ είναι πλέον ο αρχηγός των «τρικολόρ», η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν διέλυσε τους «οράνιε» με 4-0, με τα τρία γκολ να έχουν σημειωθεί ήδη από το 20λεπτο.

Μόλις στο 2’ ο Αντουάν Γκριεζμάν άνοιξε τον δρόμο για τους γηπεδούχους και ο Ουπαμεκανό στο 8’ σημείωσε το 2-0, βάζοντας πολύ στέρεες βάσεις νίκης. Διαστάσεις θριάμβου έδωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 21’ που έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Εμπαπέ στο 88’, γράφοντας το 4-0 στο «Σταντ ντε Φρανς». Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Ολλανδία, ο Μέμφις Ντεπάι στο 96' έχασε και πέναλτι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία, έστω για το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους του Ρόναλντ Κούμαν.

ΟΜΙΛΟΣ Ε 

Εφιαλτική ήταν η πρεμιέρα για τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πολωνίας, καθώς ηττήθηκε (3-1) από την Τσεχία, σε ένα ματς που ήδη από το 3’ το σκορ ήταν στο εις βάρος της 2-0. Μόλις στο 1’ άνοιξε το σκορ ο Κρέιτσι και στο 3’ ο Τσβαντσάρα διαμόρφωσε το 2-0, για μία εντελώς υπνωτισμένη Πολωνία, που φάνηκε ότι θέλει ακόμα πολύ χρόνο για να εφαρμόσει τις απαιτήσεις του Πορτογάλου τεχνικού. Το 3-0 έγινε στο 64’ από τον Κούχτα, ενώ το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο μέσος της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι. 

Για τον ίδιο όμιλο, Μολδαβία και Νησιά Φερόε έμειναν στο 1-1, με τους Νησιώτες να ανοίγουν το σκορ στο 27’ και τον Νικολαέσκου να διαμορφώνουν το τελικό σκορ στο 87’. 

ΟΜΙΛΟΣ F 

Σε πάρτι του Ρομέλου Λουκάκου μετατράπηκε η εκτός έδρας αναμέτρηση του Βελγίου κόντρα στη Σουηδία, που θεωρητικά ήταν ένα αμφίρροπο ματς. Ο άσος της Ίντερ πήρε την ομάδα του από το χέρι και στο ντεμπούτο του Τεντέσκο στον πάγκο πέτυχε και τα τρία γκολ (0-3) για τη νίκη των «κόκκινων διαβόλων». Το σκορ άνοιξε στο 35’ από ασίστ του Λουκεμπάκιο, ενώ το ίδιο ζευγάρι ποδοσφαιριστών συνεργάστηκαν στο 49’ για το 2-0. Το τελικό σκορ έγραψε στο 82’ ο Λουκάκου, με τον Μπακαγιόκο αυτή τη φορά να σερβίρει το τέρμα για τον υψηλόσωμο επιθετικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 73’ πέρασε στο ματς για τους Σουηδούς ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Στον ίδιο όμιλο, η Αυστρία δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί του Αζερμπαϊτζάν με 4-1 χάρη στα τέρματα των Σάμπιτζερ (27’, 50’), Γκρέγκοριτς (29’) και Μπάουγκαρτνερ (69’). Οι Αζέροι είχαν μειώσει προσωρινά στο 64’ με τον Μαχμούντοφ. 

ΟΜΙΛΟΣ G 

Με τα γκολ των Τάντιτς (16’) και Βλάχοβιτς (53’), η Σερβία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λιθουανίας με 2-0, αρχίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, το Μαυροβούνιο πέρασε με 1-0 από την έδρα της Βουλγαρίας με το τέρμα του Κρστόβιτς στο 70’.