Γιακίροβιτς: «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε χώρους, το μεγαλύτερο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας»

Γιακίροβιτς: «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε χώρους, το μεγαλύτερο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας»

Δημήτρης Χούπης 20:30 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 07.03.2024

Ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σεργκέι Γιακίροβιτς, αποθέωσε τον Γιάννη Κωνσταντέλια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να αφήσουν ελεύθερους χώρους στους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Conference League. Ο τεχνικός της ομάδας του Ζάγκρεμπ, Σεργκέι Γιακίροβιτς στη συνέντευξη Τύπου, αποθέωσε τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ενώ τόνισε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να αφήσουν χώρους στους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που πρέπει να είμαστε πραγματιστές και δυνατοί στην μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα, μπορώ να πω ακόμα και δύστροπη. Είχαν μια μικρή κρίση στα μέσα του Φεβρουαρίου, που τη ξεπέρασαν. Αυτό σημαίνει ότι είναι ψυχικά δυνατοί. Όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, δεν πρέπει να κάνουμε φθηνά λάθη.

Υπάρχουν 16 ποδοσφαιριστές, συν δύο τερματοφύλακες, έχουμε μερικούς παίκτες μετά το Σάββατο, που ελπίζω να είναι διαθέσιμοι. Σκέφτομαι ότι θα έχουμε μία ή δύο αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στο να κερδίζει την μπάλα, είναι δυνατοί στην επίθεση. Είναι ένας συνδυασμός, που δεν πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερους χώρους. Θα ήμουν ικανοποιημένος, αν πάμε στη ρεβάνς με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά»,

Για την πειθαρχία στην ομάδα, αφού υπήρχε εσωτερικό θέμα στο ματς με τον Όσιγιεκ: «Μιλήσαμε... μερικά πράγματα συμβαίνουν επειδή υπάρχει πίεση και συναισθήματα. Είναι ένα μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά φυσικά δεν θα έπρεπε να δοθεί λόγος. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Για το τι πρέπει να προσέχει η ομάδα του: «Είναι το κλειδί του αγώνα; Το να είμαστε προσεκτικοί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα οταν ο ΠΑΟΚ έχει κατοχή της μπάλας. Ο αντίπαλός μας έχει μια σπουδαία επιθετική γραμμή αφού τόσο ο Τάισον όσο και ο Ζίβκοβιτς μαζί με τον Ντεσπόντοφ -δεν γνωρίζω ποιοι θα παίξουν αύριο- είναι πολύ επικίνδυνοι. Αλλά εκεί που θέλω να σταθώ είναι στον Κωνσταντέλια. Για μένα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο και πρέπει να εστιάσουμε πάνω του. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τους δώσουμε χώρο.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει σε κάθε λεπτό του αγώνα τι πρέπει να κάνει είναι μια συμπαγής ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και αυτό το δείχνει και η βαθμολογική του θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι μια συμπαγής ομάδα και επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα και να μην τους επιτρέπουμε να βρουν χώρο για να βγαίνουν μπροστά αφού η μετάβαση τους στην αντίπαλη περιοχή είναι ένα από τα όπλα τους».