«Καυτός» Γιακουμάκης οδήγησε στη νίκη την Ατλάντα Γιουνάιτεντ με ασίστ και γκολάρα (vid)

Γιακουμάκης

i

© PrtScr

«Καυτός» Γιακουμάκης οδήγησε στη νίκη την Ατλάντα Γιουνάιτεντ με ασίστ και γκολάρα (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:14 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 18.03.2024

Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ επικράτησε άνετα του Ορλάντο (2-0), με τον Γιώργο Γιακουμάκη να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Γιώργος Γιακουμάκης λαμπρός την οδηγεί!

Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ δεν αντιμετώπισε προβλήματα και πήρε τη νίκη κόντρα στους Ορλάντο Σίτι, με τον Έλληνα διεθνή φορ να βάζει την υπογραφή του. Στον τρίτο του φετινό αγώνα στο MLS, ο ταλαντούχος φορ επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, μετρώντας μία ασίστ κι ένα τρομερό γκολ. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, μόλις στο 9ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο 29χρονος φορ έβγαλε μία μαγική πάσα με το εξωτερικό στον Σάμπα Λομπιανίτζε και ο τελευταίος εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0. Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και στην επανάληψη «κλείδωσε» τη νίκη χάρη στη... μαγεία του Γιακουμάκη. Συγκεκριμένα στο 71ο λεπτό ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ υποδέχτηκε την μπάλα από τον Μπρουκς Λένον και με μία «οβίδα» έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του διεθνή ποδοσφαιριστή, καθώς να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος σημείωσε χατ-τρικ απέναντι Νιου Ίνγκλαντ.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιακουμάκης αποθεώθηκε από τον προπονητή του. Πιο αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο Γκονσάλο Πινέδα κλήθηκε να σχολιάσει όχι μόνο την ικανότητα του Έλληνα φορ στο γκολ, αλλά και τη συνολική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

«Ο τρόπος που αξιολογό τον GG (Γιώργο Γιακουμάκη) δεν είναι μονάχα για την δυνατότητά του να σκοράρει, ξέρουμε ότι μπορεί να το κάνει και με κλειστά μάτια, ότι θα σκοράρει τη φετινή σεζόν.Αλλά και στην αμυντική του φάση, το πώς πρεσάρει, το πώς κυνηγάει, πώς ξεκινάει αυτές τις αμυντικές ενέργειες. Μερικές μορφές προσπερνάει χαφ και εξτρέμ για να κάνει αυτή την προσπάθεια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τα ηγετικά στοιχεία που δείχνει εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πλέον ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γκουστάβο Πογέτ, ενόψει και του «τελικού» με το Καζακστάν (21/3).