Γιατί ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον τίτλο: Καλύτερη επίθεση και 15 ματς αήττητος
i

Ολυμπιακός/©Intime

Γιατί ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον τίτλο: Καλύτερη επίθεση και 15 ματς αήττητος

Ευγενία Κουντούρη 15:05 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 20.02.2023

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα, ενώ έχει μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα και η τελευταία στα μέσα Οκτωβρίου.

Κάποιοι υποστηρίζουν ό,τι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Κάποιοι άλλοι λένε πως οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, αλλά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους αριθμούς για να πουν ψέματα.

Όποια κι αν είναι η άποψη σας, είναι δεδομένο πως ορισμένα πράγματα, ειδικά στο ποδόσφαιρο, εξηγούνται με τους αριθμούς. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, δικαιώνονται και οι δύο απόψεις. Θα μπορούσε δηλαδή να πει κάποιος πως οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 44 τέρματα αδικούνται από την βαθμολογική τους θέση. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός πως η ομάδα του Μίτσελ είναι 3η στα λάθη, πίσω από Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα, με 1026, ενδεχομένως και να αποτελεί έναν από τους λόγους για το γεγονός πως βρίσκεται να κυνηγάει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στον σχετικό πίνακα.

Πάνω από έναν γύρο αήττητος

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Είναι μάλιστα, περισσότερο από έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος αήττητος, αφού η τελευταία του ήττα ήταν στις 17 Οκτωβρίου όταν έχασε από τον ΠΑΟΚ με 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Η δεύτερη ήττα που έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα χρονολογείται σχεδόν έναν μήνα πίσω και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου όταν έχασε από τον Άρη μέσα στο Χαριλάου με το ίδιο σκορ, δηλαδή με 2-1.

Καλύτερη επίθεση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Με τα τρία γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στη Λαμία, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή του σχετικού πίνακα έχοντας με 44 γκολ την καλύτερη επίθεση. Για την ακρίβεια βρέθηκαν να ισοβαθμούν με την ΑΕΚ, όμως η ομάδα του Μίτσελ είναι πιο αποτελεσματική, αφού έχει πετύχει 44 τέρματα σε 314 προσπάθειες για γκολ, ενώ η ΑΕΚ έχει 44 τέρματα σε 358 προσπάθειες.

Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 10 γκολ περισσότερα από τον Παναθηναϊκό που έχει 34 και οκτώ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ (36).

Περισσότερα λάθη

Η ομάδα του Πειραιά όμως βρίσκεται ψηλά και στον πίνακα με τα περισσότερα λάθη των ομάδων της Super League. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην 3η θέση με 1026, κάτω από Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί στην 4η θέση με 1009, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 5η με 989 λάθη. Επίσης με πέντε ισοπαλίες στα τελευταία 15 παιχνίδια (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα) ο Ολυμπιακός φτάνει μόλις το 78% όσον αφορά την απόδοση του στο πρωτάθλημα και 76% όταν υπολογίζεται και το κύπελλο και η ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ.

Τα χαμένα ντέρμπι

Το μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα είναι η αδυναμία του να επικρατήσει στα ντέρμπι. Κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σημειώσει νίκη. Έχουν τρεις ισοπαλίες (Παναθηναϊκό 1-1 στη Λεωφόρο, ΑΕΚ 0-0 στο Καραϊσκάκη, ΠΑΟΚ 0-0 στη Τούμπα) και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (2-1).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμη μέσα στην κούρσα για το πρωτάθλημα κι έχει μπροστά του δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό το Σάββατο και με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική. Δύο ντέρμπι που μπορούν είτε να τον φέρουν σε θέση ισχύος ενόψει τον πλέι όφ, είτε να τον απομακρύνουν οριστικά από την διεκδίκηση του φετινού τίτλου.