Γιόνσον: «Μας δίνει έξτρα κίνητρο όλο αυτό που έχει γίνει, να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας»
i

© Intime

Γιόνσον: «Μας δίνει έξτρα κίνητρο όλο αυτό που έχει γίνει, να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας»

Sportal newsroom 19:56 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 14.08.2023

Ο Γενς Γιόνσον μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15/8, 21:00) και τόνισε πως στόχος της ΑΕΚ είναι μόνο η νίκη.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο Γενς Γιόνσον στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15/8, 21:00) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, εκφράζοντας τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι μόνη η νίκη στο αυριανό ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι προφανώς μια τραγωδία. Και πολύ θλιβερό ότι συνέβη. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια. Ήρθαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Είναι δύσκολο, υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Είναι μια τραγωδία. Αλλά είμαστε ποδοσφαιριστές, η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Και αυτό ήρθαμε να κάνουμε εδώ.

Η Ντιναμό είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, με πολύ κίνηση στο παιχνίδι της και καλή κυκλοφορία της μπάλας, κυρίως στην μεσαία γραμμή. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε. Είναι μια ομάδα πολύ πειθαρχημένη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Παίζει επιθετικά και αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε στις αντεπιθέσεις.

Για μένα προσωπικά δεν έχει σημασία αν θα παίξουμε στο σπίτι μας το πρώτο ή το δεύτερο παιχνίδι. Ξέροντας την ομάδα και τον προπονητή μας, πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε για την ισοπαλία. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Και αν κερδίσουμε αύριο, δεν θα πάμε το Σάββατο για να το υπερασπιστούμε στην έδρα μας, αλλά για να κερδίσουμε και πάλι. 

Αυτό είναι το dna μας. Έχουμε 16 μέρες χωρίς ματς, δεν είναι και το καλύτερο. Αλλά αυτό είναι και πρέπει να το διαχειριστούμε. Μας δίνει έξτρα κίνητρο όλο αυτό που έχει γίνει. Θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας».