Ο εισαγγελέας πρότεινε νέα αφαίρεση 11 βαθμών στη Γιουβέντους

Γιουβέντους

i

© Twitter

Ο εισαγγελέας πρότεινε νέα αφαίρεση 11 βαθμών στη Γιουβέντους

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:32 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 22.05.2023

Η Γιουβέντους μπαίνει εκ νέου σε μπελάδες, καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε αφαίρεση 11 βαθμών από τη βαθμολογία της Serie A.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τη Γιουβέντους αφού ο εισαγγελέας της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ζήτησε την αφαίρεση 11 βαθμών από τους «μπιανκονέρι» για την υπόθεση «Plusvalenza»

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορεί να πήρε πίσω την ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από τη Γιουβέντους, ωστόσο ο Ιταλικός σύλλογος κινδυνεύει με νέα καμπάνα. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε την αφαίρεση 11 βαθμών από τη «Μεγάλη Κυρία», θεωρώντας την ένοχη στη δίκη για παρατυπίες στις πληρωμές του συλλόγου προς ποδοσφαιριστές καθώς και για τις αδικαιολόγητες σχέσεις με τους ατζέντηδες των παικτών κι άλλους συλλόγους.

Η οριστική απόφαση αναμένεται εντός της μέρας, ενώ σήμερα η διοίκηση της Γιουβέντους είδε πτώση στην τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, διότι έπεσε κατά 4,9%. Θυμίζουμε ότι ο ιταλικός σύλλογος και οι παράγοντές του κατηγορούνται για τεχνητή διόγκωση εσόδων από μεταγραφές που οδήγησαν σε κεφαλαιακά κέρδη, ωστόσο η υπεράσπιση υποστήριξε ότι αυτά ανέρχονται σε 60.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας, ήτοι μόλις 3,6% των εσόδων της.

Να θυμίσουμε, η ποινή της αφαίρεσης των 15 βαθμών από τη Γιουβέντους πάρθηκε πίσω εν αναμονή μιας νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κέρδη κεφαλαίου. Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην έφεση, οπότε τη θέση τους πήρε ο εισαγγελέας της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ούγκο Ταουτσέρ, ο οποίος ουσιαστικά ομολόγησε ότι η απόφαση «έχει έλλειψη σαφήνειας στο κίνητρο που πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί από μια νέα απόφαση».

Οι δικηγόροι της Γιουβέντους είχαν υποστηρίξει την ανάκληση όλης της ετυμηγορίας και η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί ξανά, πιθανώς με περισσότερα στοιχεία που αφορούν άλλους συλλόγους. Στην αρχή υπήρξε απορία γιατί η ιταλική ομοσπονδία είχε δώσει ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών, την ώρα που ο εισαγγελέας της Τζουσέπε Τσινέ ζήτησε αφαίρεση εννέα πόντων τον Ιανουάριο.