Μετά από 100 χρόνια η Γιουβέντους πωλείται

Παίκτες Γιουβέντους

i

Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Μετά από 100 χρόνια η Γιουβέντους πωλείται

Κώστας Τόπας 10:17 - 11.09.2023

Η εταιρεία επενδύσεων Exor, ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, σκέφτεται να βάλει προς πώληση τον σύλλογο της Serie A, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Giornale». Ωστόσο, η οικογένεια Ανιέλι, διαψεύδει το σενάριο ότι επιθυμεί να πωλήσει τις μετοχές των «μπιανκονέρι».

Η εταιρεία επενδύσεων Exor, ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, σκέφτεται να θέσει προς πώληση τον σύλλογο της Serie A, έγραψε τη Δευτέρα η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale». Η Exor, που ελέγχεται από την οικογένεια Ανιέλι και εδρεύει στην Ολλανδία, θεωρεί ότι τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της «Γηραιάς Κυρίας» «δεν είναι πλέον βιώσιμα» και «ντρέπεται» για τα νομικά της προβλήματα, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Exor πιστεύει ότι μετά τις επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των λογαριασμών της ιστορικά πιο επιτυχημένης ομάδας στην Ιταλία, θα μπορέσει να τη βγάλει προς πώληση έναντι τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα ΜΜΕ.

Η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA για τη φετινή σεζόν αφού τερμάτισε έβδομη στη Serie A την περασμένη σεζόν λόγω αφαίρεσης 10 βαθμών για εικαζόμενες ψευδείς λογιστικές πρακτικές. Στο παρελθόν είχαν προκύψει ξανά εικασίες ότι η Exor μπορεί να πουλήσει τη Γιουβέντους και τον Μάιο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Reuters ότι η δέσμευσή της προς τον σύλλογο «παραμένει αμετάβλητη».

Η Exor διαψεύδει τις φήμες

Η Εxor πάντως διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι δεν σκοπεύει να θέσει τον σύλλογο προς πώληση, όπως άλλωστε τόνισε ένας εκπρόσωπος τη Δευτέρα, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Il Giornale». Ο εκπρόσωπος είπε σε δήλωση ότι η αναφορά είναι «αβάσιμη».