Σκόραραν Γιακουμάκης και Φούντας, με τον πρώτο να βγαίνει νικητής στη μεταξύ τους αναμέτρηση (vids)

Γιώργος Γιακουμάκης - Ταξιάρχης Φούντας

Σκόραραν Γιακουμάκης και Φούντας, με τον πρώτο να βγαίνει νικητής στη μεταξύ τους αναμέτρηση (vids)

Κώστας Τσιακλής 10:46 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 11.06.2023

Ο Γιώργος Γιακουμάκης και ο Ταξιάρχης Φούντας σκόραραν στην αναμέτρηση της Ατλάντα Γιουνάιτεντ με την DC United, με τον πρώτο να βγαίνει νικητής.

Το MLS ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι ωστόσο για την ώρα την παράσταση συνεχίζουν να «κλέβουν» οι Έλληνες επιθετικοί. Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ του Γιώργου Γιακουμάκη συγκρούστηκε με την DC United του Ταξιάρχη Φούντα και οι δύο στράικερ βρήκαν εκ νέου το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την DC United στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του MLS. Αυτή η κόντρα έθεσε αντιμέτωπο τον Γιώργο Γιακουμάκη με τον Ταξιάρχη Φούντα, με την ομάδα του πρώτου να βγαίνει νικήτρια με σκορ 3-1. Οι δύο επιθετικοί έβαλαν το λιθαράκι τους στις προσπάθειες της ομάδας τους αφού σκόραραν αμφότεροι.

Ο πρώτος που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης. Στο 13’ ο Έλληνας διεθνής έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον τερματοφύλακα και σκόραρε με άψογο πλασέ από δύσκολη γωνία.

Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ταξιάρχη Φούντα να απαντάει στο συμπατριώτη του. Ο 27χρονος άσος έφυγε σε θέση τετ-α-τετ και «εκτέλεσε» τον Μπραντ Γκουζάν για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλάντα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και στο 49’ πήρε ξανά το προβάδισμα με το γκολ του Άντριου Γκούτμαν. Ο Γιακουμάκης είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ της ομάδας του στο 73’. Ο 28χρονος βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Γκούτμαν στην πλάτη της άμυνας και αυτός έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Τάιλερ Γουλφ για το 3-1.

Με τη νίκη της η Ατλάντα παρέμεινε αήττητη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι και ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. Από την άλλη η DC United έμεινε στους 23 βαθμούς και στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γιακουμάκης πραγματοποιεί μια φανταστική πρώτη χρονιά στο MLS αφού έχει καταγράψει εννέα γκολ σε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ο Φούντας με τη σειρά του πέτυχε το 3ο του τέρμα φέτος σε 11 εμφανίσεις ενώ συνολικά μετράει 15 γκολ και μια ασίστ σε 32 συμμετοχές με τη φανέλα της DC United.