Don't cry for me Uruguay: Τα δύο γκολ του Αρασκαέτα δεν ήταν αρκετά για τη «σελέστε»
i

Ουρουγουάη/©Printscreen

Don't cry for me Uruguay: Τα δύο γκολ του Αρασκαέτα δεν ήταν αρκετά για τη «σελέστε»

Sportal newsroom 19:05 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 02.12.2022

Η Ουρουγουάη πήρε τη νίκη κόντρα στην Γκάνα (2-0) αλλά το 2-1 της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας έθεσε τη «σελέστε» εκτός συνέχειας του Μουντιάλ.

Ήταν μία αναμέτρηση που ξύπνησε αναμνήσεις στις δύο ομάδες. Το χέρι του Σουάρες στο Μουντιάλ του 2010 και ο αποκλεισμός των Αφρικανών στα πέναλτι δημιούργησε μία περίεργη ατμόσφαιρα πριν την έναρξη του αγώνα. 

Τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν στο ξεκίνημα. Στο 20ο λεπτό οι Αφρικανοί είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Ροσέτ απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Αγιού. 

Η ομάδα του Αλόνσο απείλησε για πρώτη φορά με τον Νούνιες και στο 26' άνοιξε το σκορ με τον Αρασκαέτα. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο διπλασίασε τα τέρματά της έξι λεπτά αργότερα με τον ποδοσφαιριστή της Φλαμένγκο να σουτάρει απευθείας μετά από πάσα του Λουίς Σουάρεζ. 

Η Γκάνα έκανε πολλά λάθη και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Η «σελέστε» κράτησε το προβάδισμά της, παρά την προσπάθεια της Γκάνας να μπει και πάλι στο ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο κυνήγησε ένα τρίτο γκολ μετά το 2-1 της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας. 

Η «σελέστε» ανέβηκε, είχε την κατοχή αλλά δεν πέτυχε άλλο τέρμα, μένοντας εκτός της νοκ άουτ φάσης της διοργάνωσης. Οι Ουρουγουανοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Καβάνι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Γκάνα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 19ο λεπτό όταν κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Κούντους από τον Ροσέτ. Ο Αντρέ Αγιού έστρωσε την μπάλα στα 11 βήματα αλλά ο τερματοφύλακας της «σελέστε» απέκρουσε την προσπάθεια του αρχηγού της αφρικανικής ομάδας και μετά από πέντε λεπτά η ομάδα του Αλόνσο άνοιξε το σκορ με τον ντε Αρασκαέτα. 

Ο MVP: Ο Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα δεν βρήκε θέση στην αρχική ενδεκάδα της Ουρουγουάης στους δύο προηγούμενους αγώνες που έδωσε στο Μουντιάλ. Ο ποδοσφαιριστής της Φλαμένγκο άνοιξε το σκορ στο 26' και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του έξι λεπτά αργότερα ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη.  Τα γκολ του, όμως, δεν ήταν αρκετά για την Ουρουγουάη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Ουρουγουάη πέτυχε στο 26ο λεπτό του αγώνα με την Γκάνα το πρώτο της γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο κατάφερε να βρει δίχτυα στο 25ο σουτ που επιχείρησε στη διοργάνωση. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε να ξεκινήσει την ενδεκάδα του με τον Χιόρχιαν Αρασκέτα, σε αντίθεση με τα άλλα δύο ματς των ομίλων που έδωσε η Ουρουγουάη κόντρα στη Νότια Κορέα και την Πορτογαλία. Ο ποδοσφαιριστής της Φλαμένγκο πήρε τη θέση του Βεσίνο και δικαίωσε τον προπονητή του σημειώνοντας τα δύο γκολ της Ουρουγουάη. Ο Ότο Άντο δεν έκανε αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, αλλά «προδόθηκε» από τον αρχηγό της ομάδας του που αστόχησε σε πέναλτι στο 21ο λεπτό.

Γκάνα (Ότο 'Αντο): Ζίγκι, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (72΄ Κιέρεχ), Κούντους (90+8΄ Ισαχάκου), Αντρέ Αγιού (46΄ Μπουκαρί), Ζορντάν Αγιού (46΄ Σουλεμανά), Γουίλιαμς (72΄ Σεμένιο) 

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66΄ Ντε Λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34΄ Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80΄ Κανόμπιο), Σουάρες (66΄ Καβάνι), Νούνιες (80΄ Μάξι Γκόμεζ)

Η live περιγραφή από το Sportal