Ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε με δηλώσεις του τον Αρτέτα: «Αν ήμουν κι εγώ βοηθός θα πήγαινα χωρίς σκέψη στην Μπαρτσελόνα» (vid)
i

Πεπ Γκουαρδιόλα/PrtScr

Ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε με δηλώσεις του τον Αρτέτα: «Αν ήμουν κι εγώ βοηθός θα πήγαινα χωρίς σκέψη στην Μπαρτσελόνα» (vid)

Κώστας Τόπας 15:22 - 26.01.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να μιλήσει για τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος πέρασε τρία χρόνια ως βοηθός του Καταλανού στους Πολίτες.

Η Άρσεναλ διανύει εξαιρετική περίοδο, ούσα στην κορυφή της Premier League με 50 βαθμούς και στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες θα κοντράρουν το βράδυ της Παρασκευής (27/01, 22:00) τις δυνάμεις τους για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Με αφορμή την εν λόγω αναμέτρηση, ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να μιλήσει για τον Μικέλ Αρτέτα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο νυν τεχνικός των «κανονιέρηδων» πέρασε τρία χρόνια ως βοηθός του Καταλανού στους Πολίτες.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε τον πρώην βοηθό του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σωστά έπραξε κι άνοιξε τα φτερά του για να προπονήσει την Άρσεναλ.

«Θυμάμαι εδώ όταν βάζουμε γκολ, πανηγύριζε πολύ, πηδούσε στον αέρα. Το έκανε με όλες τις ομάδες, εκτός από μία. Την Άρσεναλ. Καθόταν ήρεμος στον πάγκο. Τότε είπα "του αρέσει πολύ η Άρσεναλ". Το καταλαβαίνω, Οπως κι εγώ αν ήμουν βοηθός κάποιου, και με καλούσε η Μπαρτσελόνα να πάω ως πρώτος προπονητής, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι άνθρωποι πρέπει να πετάξουν όταν πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.