Γκουαρδιόλα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: «Πρέπει να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα»

Γκουαρδιόλα - Βινίσιους

i

© BeFunky

Γκουαρδιόλα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: «Πρέπει να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία με τις ρατσιστικές επιθέσεις και πιο συγκεκριμένα αυτήν που δέχτηκε ο Βινίσιους στο Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης.

Για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν ο Βινίσιους έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, με τους οπαδούς της Βαλένθια να επιτίθενται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος σταρ έπεσε θύμα, ωστόσο πλέον η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει.

Ένας από αυτούς που κλήθηκαν να μιλήσουν για αυτό το δυσάρεστο γεγονός ήταν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε για τη ρατσιστική επίθεση και τόνισε πως δεν είναι αισιόδοξος ότι η La Liga θα αλλάξει, ενώ σημείωσε ότι στην Ισπανία θα μπορούσαν να μάθουν από την Premier League.

«Θα έπρεπε να μάθουν. Εδώ είναι τόσο αυστηροί, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα παντού, νομίζοντας ότι είμαστε καλύτεροι από τους γείτονές μας, είμαστε καλύτεροι από τον άλλο. Πρέπει να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα σαν άνθρωποι, αλλά αυτή τη στιγμή, είμαστε πολύ μακριά από αυτό. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στην Ισπανία, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος», είπε χαρακτηριστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Γιατί ο Ντιακαμπί γύρισε την πλάτη και αρνήθηκε να ποζάρει στο αντιρατσιστικό μήνυμα
LA LIGA

22:17 - 25.05.2023

Γιατί ο Ντιακαμπί γύρισε την πλάτη και αρνήθηκε να ποζάρει στο αντιρατσιστικό μήνυμα

Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί δεν δέχτηκε να βγάλει φωτογραφία με το αντιρατσιστικό πανό που άπλωσαν οι παίκτες της Μαγιόρκα και της Βαλένθια, δείχνοντας έτσι την αντίδρασή τους προς τη La Liga.

Ο Καταλανός προπονητής δεν ήταν ο μόνος που θέλησε να σχολιάσει το γεγονός. Πολλοί σταρ του αθλήματος και συμπαίκτες του Βίνι στήριξαν τον άσο των Μαδριλένων μέσω των social media. Ένας από αυτούς ήταν και ο Εμπαπέ, με τον Γάλλο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, να γράφει στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram: «Δεν είσαι μόνος. Είμαστε μαζί σου και σε στηρίζουμε».

Επίσης, αυτή η συνεχόμενη επίθεση προς τον Βινίσιους ξεσήκωσε και τον Ρονάλντο Ναζάριο (Φαινόμενο), ο οποίος δήλωσε στον Βινίσιους πως μπορεί να στηριχτεί πάνω του σε αυτόν τον αγώνα που δίνει. Συγκεκριμένα ο πρώην άσος της Ρεάλ είπε: «Για άλλη μια φορά ρατσιστικό επεισόδιο στη La Liga. Για άλλη μια φορά στον Βινίσιους. Μέχρι πότε; Όσο υπάρχει ατιμωρησία και συνενοχή θα υπάρχει ρατσισμός. Είναι απαράδεκτο οι διαιτητές, η Ομοσπονδία και οι Αρχές να μην αντιδρούν και οι οπαδοί να χειροκροτούν ένα τόσο παράλογο γεγονός. Αρκετά. Βίνι, βασίσου σε μένα στον αγώνα σου. Για τον αγώνα μας».