Ξέσπασε ο Γκουαρντιόλα: «Η επιτυχία της Σίτι δεν οφείλεται στα χρήματα» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

© PrtScr

Ξέσπασε ο Γκουαρντιόλα: «Η επιτυχία της Σίτι δεν οφείλεται στα χρήματα» (vid)

Κώστας Τόπας 13:22 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:29 - 29.05.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι θα έβαζαν δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ για τον τίτλο της Premier League, αν η επιτυχία οφειλόταν μόνο στα χρήματα που ξοδεύουν, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου λίγο πριν τον αγώνα με την Τότεναμ (14/05, 22:00) απέρριψε την ιδέα ότι η επιτυχία της ομάδας του γίνεται βαρετή για κάποιους, τονίζοντας ότι αν τα χρήματα ήταν ο μόνος λόγος για αυτό δεν θα ήταν στην κορυφή.

Η ομάδα του Καταλανού προπονητή, απέχει δύο νίκες από έναν ιστορικό τέταρτο διαδοχικό τίτλο αγγλικού πρωταθλήματος και τρεις νίκες από το να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτάει το εγχώριο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αγγλίας σε διαδοχικές σεζόν.

Ο Γκουαρντιόλα προειδοποιεί: «Αν δεν νικήσουμε την Τότεναμ, θα χάσουμε την Premier League» (vid)
PREMIER LEAGUE

08:54 - 14.05.2024

Ο Γκουαρντιόλα προειδοποιεί: «Αν δεν νικήσουμε την Τότεναμ, θα χάσουμε την Premier League» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για τη σημασία του αγώνα κόντρα στην Τότεναμ (14/05, 22:00) και τόνισε πως σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι δεν καταφέρει να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς, τότε ο τίτλος της Premier League θα έχει οριστικά χαθεί.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια αμφισβήτηση από τους αντίπαλους οπαδούς, για την επιτυχία τους μετά από ένα σερί αήττητων 21 αγώνων που περιελάμβανε μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι οι Πολίτες έχουν κερδίσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους με συνολικό σκορ 15-1.

Αν και δεν έχει σκοράρει ποτέ γκολ στο νέο στάδιο της Τότεναμ στο πρωτάθλημα, λίγοι είναι αυτοί οι οποίο θεωρούν ότι η Σίτι θα χάσει βαθμούς κόντρα στην ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου.

«Δεν είναι βαρετό», είπε ο Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου. «Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο. Πριν ήταν τα λεφτά. Για αυτόν τον λόγο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να είχε κερδίσει όλους τους τίτλους, η Τσέλσι - όλους τους τίτλους, η Άρσεναλ - όλους τους τίτλους. Ξοδεύουν τόσα χρήματα τα τελευταία πέντε χρόνια όσο εμείς. Θα έπρεπε να είναι εκεί. Δεν είναι εκεί όμως.

Για αυτόν τον λόγο η Χιρόνα δεν πρέπει να είναι στο Champions League την επόμενη σεζόν και η Λέστερ πρέπει να κερδίσει την Premier League», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καταλανός.

Αν και η Σίτι δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αουτσάιντερ, ο σύλλογος είναι έβδομος στη λίστα των καθαρών δαπανών στην Premier League τα τελευταία πέντε χρόνια, πίσω από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, αλλά και από τις Τότεναμ, Νιούκαστλ και την Άστον Βίλα.

Ένας σημαντικός παράγοντας που μείωσε το ποσό τους στις 259 εκατομμύρια λίρες ήταν η ικανότητά τους να πουλήσουν παίκτες όπως ο Γκάμπριελ Ζεσούς, ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο, ο Ριάντ Μαχρέζ, ο Άιμερικ Λαπόρτε και ο Κόουλ Πάλμερ για τεράστια ποσά.