Η ΑΕΚ είναι 3η σ' ολόκληρο το Europa League σε τελικές προσπάθειες, αλλά έχει μόνο 4 γκολ
i

Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Η ΑΕΚ είναι 3η σ' ολόκληρο το Europa League σε τελικές προσπάθειες, αλλά έχει μόνο 4 γκολ

Κώστας Τσίλης 23:08 - 01.12.2023

Μοιάζει απίστευτο κι όμως η ΑΕΚ είναι η 3η πιο παραγωγική ομάδα σε ευκαιρίες σ' ολόκληρη την διοργάνωση και παρόλα αυτά έχει βρει δίχτυα μονάχα τέσσερις φορές

Με την Μπράιτον χθες το βράδυ, ο Στίβεν Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στα δοκάρι. Με την Μαρσέιγ ο Λιβάι Γκαρσία, πάνω στον τερματοφύλακα των Γάλλων.

Ενώ ο Γενς Γιόνσον με τον Άγιαξ δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής και από το ένα μέτρο. Φυσικά με «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά δεδομένα αν η ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτική στην τελική της προσπάθεια, θα είχε εντελώς διαφορετική συγκομιδή στον όμιλο. Ειδικά από την στιγμή που απέναντι σε «θηρία» όπως η Μαρσέιγ, ο Άγιαξ και η Μπράιτον, έχει καταφέρει να είναι η 3η ομάδα σε τελικές προσπάθειες σ' ολόκληρο το Europa League.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα. Η πραγματικότητα των αριθμών, που δείχνει πόσο επιθετική και πόσο παραγωγική στην δημιουργία ευκαιρία στην αντίπαλη εστία είναι η Ένωση και στην Ευρώπη, κάτι που φυσικά οφείλεται στην δουλειά του Ματίας Αλμέιδα. 

Σε πέντε ματς η Ένωση μετρά συνολικά 83 τελικές προσπάθειες. Μόλις μια λιγότερη από την Μαρσέιγ που βρίσκεται στην 2η θέση και 15 από την Λίβερπουλ που φιγουράρει πρώτη σ' αυτόν τον πίνακα. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ στην σχετική κατηγορία στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι στην πρώτη θέση. Έχει 204 τελικές προσπάθειες. Οκτώ περισσότερες από τον δεύτερο Ολυμπιακό και 42 πιο πολλές από τον Παναθηναϊκό που είναι τρίτος στον σχετικό πίνακα. 

Παλεύοντας η ΑΕΚ για την μεγαλύτερη υπέρβαση, κινδυνεύει με τον πιο άδικο αποκλεισμό
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

10:40 - 01.12.2023

Παλεύοντας η ΑΕΚ για την μεγαλύτερη υπέρβαση, κινδυνεύει με τον πιο άδικο αποκλεισμό

Σχεδόν σε κάθε ματς του πιο δύσκολου ομίλου σ' ολόκληρο το Europa League, η ΑΕΚ άξιζε κάτι παραπάνω αλλά ειδικά απέναντι στην Μπράιτον δικαιούταν τρεις βαθμούς και όχι μηδέν και αν προκριθεί θα είναι υπέρβαση αλλά αν αποκλειστεί θα είναι τεράστια ποδοσφαιρική αδικία. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Παρόλα αυτά και στο Europa League, αλλά και στην Super league, η συγκομιδή της ΑΕΚ σε γκολ, είναι εντελώς αντίστοιχη με τις ευκαιρίες που φτιάχνει. Στην Ευρώπη έχει σκοράρει μόλις 4 γκολ σε 83 τελικές και στην Ελλάδα 22 σε 204.