Η ΑΕΚ έκανε φέτος την πιο ακριβή αγορά και είπε το πιο ακριβό «όχι» στην ιστορία της
i

Ορμπελίν Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία/intime

Η ΑΕΚ έκανε φέτος την πιο ακριβή αγορά και είπε το πιο ακριβό «όχι» στην ιστορία της

Κώστας Τσίλης 18:48 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 12.09.2023

Στην φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ «έγραψε» δυο γεγονότα που αποτελούν... ρεκόρ

Η ΑΕΚ μπήκε μετά από 45 χρόνια σε μεταγραφικό καλοκαίρι, ως κάτοχος του νταμπλ. Αυτό από μόνο του, προφανώς και δημιουργεί συγκεκριμένες συνθήκες. Πρώτο μέλημα του Ματίας Αλμέιδα, ήταν να διατηρήσει τον κορμό του νταμπλ και να κάνει κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Ουσιαστικά πάνω σ' αυτή την γραμμή κινήθηκε. Όμως στην μεταγραφική αγορά που έκλεισε χθες, η ΑΕΚ κατέγραψε δυο γεγονότα, που είναι ιστορικά. 

Ο «ρυθμιστής» Πινέδα επιστρέφει στα Σπάτα... τελευταίος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:40 - 11.09.2023

Ο «ρυθμιστής» Πινέδα επιστρέφει στα Σπάτα... τελευταίος

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως έτσι κι αλλιώς ο Πινέδα που πάντα είναι ο ρυθμιστής του σχήματος, γυρίζει Ελλάδα στο τέλος της εβδομάδας

Το φετινό καλοκαίρι, η ΑΕΚ έκανε την πιο ακριβή μεταγραφική κίνηση στην ιστορία της. Όπως επίσης είπε «όχι» σε μια πώληση, που θα γινόταν η πιο ακριβή στην ιστορία της. Και όλα αυτά, μέσα σε διάστημα ουσιαστικά ενός μηνός. Η ΑΕΚ στις αρχές του Ιούλη έκλεισε το deal με την Θέλτα για να κρατήσει με ελεύθερη μεταγραφή τον Ορμπελίν Πινέδα. Ένα deal ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ποτέ ξανά κατά το παρελθόν, η ΑΕΚ δεν είχε φτάσει σε τέτοια οικονομικά μεγέθη για μια μεταγραφική κίνηση. Μάλιστα για την ακρίβεια, δεν ανέβει ποτέ στην ιστορία της, πάνω από το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πως χρειάστηκε σχεδόν να διπλασιάσει το ποσό του μεταγραφικού ρεκόρ της, για να κρατήσει τον Πινέδα. 

Λίγο αργότερα, πάλι μέσα στον Ιούλιο, η ΑΕΚ απέρριψε πρόταση της Λανς ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την πώληση του Λιβάι Γκαρσία. Μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα από την Γαλλία που ανέφεραν, πως λίγο πριν το οριστικό «όχι» από την ΑΕΚ και την ανανέωση του συμβολαίου του Γκαρσία, το «κτύπημα» της Λανς ανέβηκε στα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ αρνήθηκε μια πώληση, που δεδομένα θα ήταν η πιο ακριβή στην ιστορία της. Και μάλιστα με ποσό τετραπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ. Η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ είναι του Μπάρκα στην Σέλτικ, έναντι έξι εκατομμυρίων. Και παραμένει μετά το «όχι» για τον Γκαρσία, αλλά μετά και την άρνηση για την πώληση του Αρόλντ Μουκουντί περίπου στα οκτώ εκατομμύρια. Κάτι που επίσης έγινε φέτος.