«Η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση στη Σπόρτινγκ για τον Αλεξανδρόπουλο»

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

©Intime

«Η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση στη Σπόρτινγκ για τον Αλεξανδρόπουλο»

Κώστας Τόπας 08:46 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 14.07.2023

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πορτογαλική «A Bola», η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου!

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν είχε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη σεζόν που θα ήθελε. Ο νεαρός διεθνής μέσος παραχωρήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στην πορτογαλική ομάδα από τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν κατάφερε να καθιερωθεί, αλλά ούτε και να κάνει πολλές συμμετοχές. Τον περασμένο Γενάρη, μάλιστα, υπήρξαν σενάρια για επιστροφή του στο «τριφύλλι».

Το σίγουρο είναι ότι η Σπόρτινγκ θα ήθελε να παραχωρήσει τον Αλεξανδρόπουλο. Σύμφωνα με πορτογαλικό μέσο, λοιπόν, ο ταλαντούχος διεθνής μέσος βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ, η οποία όπως αναφέρει η «A Bola» επιθυμεί να αγοράσει, άμεσα, το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη έναντι ποσού περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η ΑΕΚ «έβαλε μια άλλη εναλλακτική στις διαπραγματεύσεις, που περιλαμβάνει δανεισμό με οψιόν αγοράς στο τέλος της σεζόν για περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ για ένα ποσοστό των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη».

Με λίγα λόγια, η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα προσφέρει είτε 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του μεγαλύτερου μέρους των δικαιωμάτων του, είτε δανεισμό με οψιόν αγοράς στα 4 εκατ. ευρώ.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση της διοίκησης της Σπόρτινγκ σε αυτή την επιθυμία της ΑΕΚ, γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2022 πλήρωσε 4 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό για την μεταγραφή του Έλληνα μέσου και τουλάχιστον θα ήθελε να γεμίσει τα ταμεία της με ένα ανάλογο ποσό. Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός κρατάει το 30% ως ποσοστό μεταπώλησης.

«Η ΑΕΚ παρουσιάζεται πλέον ως λύση που θα αρέσει στον Σωτήρη, με ενδεχόμενο να παίξει στο Champions League  μετά από μια χρονιά στη σκιά για την ομάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. Ο 21χρονος Αλεξανδρόπουλος τη σεζόν που πέρασε κατέγραψε μόλις 14 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ.