Η ΑΕΚ πάει για ευρωπαϊκή «μάχη» με πιθανές ελληνικές προσθήκες στην ενδεκάδα

Η ΑΕΚ πάει για ευρωπαϊκή «μάχη» με πιθανές ελληνικές προσθήκες στην ενδεκάδα

Κώστας Τσίλης 17:25 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 19.09.2023

Το αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα για το ματς της Πέμπτης με την Μπράιτον δεν έχει "κλειδώσει" ακόμα, αλλά Μήτογλου, Γαλανόπουλος, ίσως και Μάνταλος, διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα

Η πραγματικότητα είναι πως από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, μέχρι και την "μάχη" της Πέμπτης με την Μπράιτον στην Αγγλία, η ΑΕΚ θα προλάβει να κάνει οριακά μόλις μια κανονική προπόνηση. Χθες ήταν αποκατάσταση από το ντέρμπι και αύριο είναι η παραμονή του ματς. Επομένως πρακτικά η ουσιαστική δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, είναι μόνο σήμερα. 

Απολύτως λογικό να μην έχει κλειδώσει απολύτως τίποτα ως προς το αγωνιστικό πλάνο του Αργεντινού τεχνικού για το ματς της Πέμπτης στο Μπράιτον. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια διαμορφωμένα δεδομένα, που θέτουν ένα πλαίσιο πιθανών επιλογών. Για παράδειγμα, μετά το πρόβλημα τραυματισμού του Ντομαγκόι Βίντα, η επιστροφή του Σίμου Μήτογλου στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά το ματς με τις Σέρρες, μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Άλλωστε ο Έλληνας στόπερ όταν μπήκε στο ντέρμπι την Κυριακή, είχε μια πολύ σταθερή αγωνιστική παρουσία. 

Επίσης, ψάχνοντας ο Αλμέιδα για φρεσκάρισμα ειδικά στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, είναι πιθανό να δώσει θέση βασικού στον Κώστα Γαλανόπουλο. Εξαιρετικό ματς έκανε την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό. Ενώ σ' όλα τα φετινά παιχνίδια, όσες φορές έχει κληθεί να αγωνιστεί είτε ως βασικός, είτε από τον πάγκο, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, είναι από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Έχει ένταση, έχει ενέργεια, επομένως είναι λογικό να είναι υποψήφιος για την βασική ενδεκάδα. 

Οι 2+1 επιπλέον επιλογές που θα έχει ο Αλμέιδα για την «μάχη» στο Μπράιτον
EUROPA LEAGUE

08:05 - 19.09.2023

Οι 2+1 επιπλέον επιλογές που θα έχει ο Αλμέιδα για την «μάχη» στο Μπράιτον

Με δεδομένο το πρόγραμμα της ΑΕΚ, ο Αλμέιδα είναι υποχρεωμένος να ψάξει για φρέσκα πόδια την Πέμπτη στο ματς με την Μπράιτον και είναι σημαντικό πως του έχουν προκύψει σίγουρα δυο, ίσως και τρεις επιπλέον επιλογές

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ και ο Πέτρος Μάνταλος. Ξεκούραστος καθώς ήταν τιμωρημένος στο ντέρμπι και δεν έπαιξε. Ποιοτικός παίκτης με δυνατότητα να κρατάει μπάλα και να δημιουργεί. Δεν θα είναι έκπληξη αν και ο Μάνταλος είναι μέσα στις επιλογές του Αλμέιδα, παρότι δεν είναι εξίσου πιθανό με τις περιπτώσεις του Μήτογλου και του Γαλανόπουλου.