H Αγγλία κατέκτησε το πρώτο Finalissima γυναικών επικρατώντας στα πέναλτι της Βραζιλίας μπροστά σε 83.000 θεατές (vid)

Εθνική Αγγλίας γυναικών

i

Εθνική Αγγλίας γυναικών/ ©Women's Finalissima

H Αγγλία κατέκτησε το πρώτο Finalissima γυναικών επικρατώντας στα πέναλτι της Βραζιλίας μπροστά σε 83.000 θεατές (vid)

Η Αγγλία πανηγύρισε το ιστορικό πρώτο Finalissima γυναικών, καθώς επικράτησε 4-2 της Βραζιλίας στα πέναλτι. 1-1 είναι το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Η Αγγλία αντιμετώπισε τη Βραζιλία στο ιστορικό πρώτο Finalissima γυναικών το βράδυ της Πέμπτης (6/4) στο Γουέμπλεϊ και έγραψε ιστορία. Οι lionesses πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου μπροστά σε 83.132 θεατές, που βρέθηκαν στον «ναό του ποδοσφαίρου» για να παρακολουθήσουν από κοντά τη σπουδαία αναμέτρηση. 

Η Έλα Τουν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό του αγώνα, έπειτα από ασίστ της Μπρόουνζ. Στο 90+2' η Αντρέσα Άλβες σκόραρε και έστειλε το ματς στην παράταση (1-1). 

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες από τις πρωταθλήτριες της Νότιας Αμερικής. Οι Αγγλίδες έβαλαν τέσσερα γκολ απ’ την άσπρη «βούλα», με τις Ταμίρες και Ραφαέλ να αστοχούν σε δύο εκτελέσεις για τις Βραζιλιάνες και την Κλόε Κέλι να πετυχαίνει το νικητήριο πέναλτι, που χάρισε το τρόπαιο στην Αγγλία. Θυμίζουμε ότι η 25χρονη επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε σκοράρει το «χρυσό» γκολ στην παράταση (110') στον τελικό του Euro 2022 κόντρα στη Γερμανία, χαρίζοντας την κούπα στην Αγγλία.

Tags: