Sportal NOW Η ανάλυση των αποτελεσμάτων των ελληνικών ομάδων στον τρίτο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησαν Ολυμπιακός και Άρης, τον πρώτο λόγο έχει στο σπίτι του ο ΠΑΟΚ.

Σπουδαίο διήμερο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Μετά την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ την Τετάρτη, οι υποχρεώσεις των συλλόγων μας ολοκληρώθηκαν με δύο νίκες κ μια ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός στο επίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο νίκησε 1-0 τη Γκενκ στο Φάληρο. Πρώτη επίσημη συμμετοχή και για τους Ιμπορα, Κίνι, Φρειρε, ενώ στην πορεία αγωνίστηκαν και οι Ελ Κααμπι, Αλεξανδρόπουλος. 

Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν με τον Πασχαλάκη να δείχνει την ποιότητά του κι έδειξε ότι σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο μπορεί να σφραγίσει την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο Σπλιτ κόντρα στη Χάιντουκ μπροστά σε 33.000 παθιασμένους Κροάτες. Στα χαφ είχε τους θεωρητικά αναπληρωματικούς Σοάρες και Τσιγγαρα. Δημιουργικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος έχει προϋποθέσεις, αλλά ο Ναρει σπατάλησε αρκετές φάσεις. Άξιο αναφοράς φυσικά το ντεμπούτο του Οζντοεφ

Σε κάθε περίπτωση το 0-0 που έφερε ο ΠΑΟΚ του δίνει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην Τούμπα σε μια εβδομάδα. Νίκη, η τρίτη του διημέρου για τις ομάδες μας, σημείωσε και ο Άρης με 1-0 επί της Ντιναμό Κιέβου. Το ματς κρίθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πάλμα και είναι γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς τα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Ο Άρης, όπως και να έχει, έδειξε με την εικόνα του ότι μπορεί στο ουδέτερο Βουκουρέστι να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουκρανών.