Η απάντηση της Γιουνάιτεντ με τεσσάρα, 1-0 αντί για 3-0 η Γιουβέντους!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέτις

i

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ με τεσσάρα, 1-0 αντί για 3-0 η Γιουβέντους!

Δημήτρης Χούπης 23:53 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 10.03.2023

Μετά τον διασυρμό στο «Άνφιλντ» ξέσπασε στην Μπέτις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και... αγκάλιασε την πρόκριση στους «8» του Europa League, επικρατώντας με 4-1. Νίκη με 1-0 της ανώτερης Γιουβέντους επί της Φράιμπουργκ.

Έβγαλε αντίδραση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η συντριβή στο «Άνφιλντ» δεν ξεχνιέται εύκολα, όμως η ζωή συνεχίζεται στο «Ολντ Τράφορντ». Και η εμφατική νίκη επί της Μπέτις (4-1) στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Europa League ήταν κάτι το οποίο είχε ανάγκη η ομάδα του Ερίκ Τεν Χαχ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και βρήκαν γκολ από τα... αποδυτήρια, αφού μόλις στο 6' ο Ράσφορντ άνοιξε το σκορ. Οι Ανδαλουσιάνοι απάντησαν με τον Πέρεθ, που στο 32' έφερε το ματς στα ίσια, ενώ ο ίδιος παίκτης «άγγιξε» την ολική ανατροπή, τραντάζοντας το δοκάρι.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι διάβολοι»... καθάρισαν, με τον Άντονι να κάνει την αρχή στο 52' με ένα υπέροχο γκολ. Έπειτα από 6 λεπτά ο Μπρούνο Φερνάντες έγραψε το 3-1, ενώ στο 83' ο Βέγκορστ διαμόρφωσε το τελικό 4-1

Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους πανηγύρισε τη νίκη επί της Φράιμπουργκ με 1-0 στο Τορίνο, σε ένα παιχνίδι που η «Γηραιά Κυρία» ήταν κυρίαρχη και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ. Ο Ντι Μαρία ήταν αυτός που πέτυχε το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στο 53ο λεπτό με μια φοβερή κεφαλιά. Ο Χέλερ βρήκε δίχτυα στο 62' για τους Γερμανούς, αλλά μετά από χρήση VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ για χέρι.

Όσον αφορά τη Σεβίλλη, μπορεί στο ισπανικό πρωτάθλημα να... χαροπαλεύει, όμως στο Europa League μεταμορφώνεται και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα (και) το βράδυ της Πέμπτης (9/3) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, της οποίας επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Χορδάν (56') και Λαμέλα (85').

Τέλος, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ έμειναν στο 1-1 στη Βαρσοβία. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με τον Ρακίτσκι στο 79', όμως ο Μπουλάουντε έφερε το ματς στα ίσια στο 88'.