Η επίθεση του ΠΑΟΚ με αριθμούς - Ο πιο εύστοχος παίκτης δεν είναι βασικός
i

Νέλσον Ολιβέιρα-Κάλεντ Νάρεϊ/©intime

Η επίθεση του ΠΑΟΚ με αριθμούς - Ο πιο εύστοχος παίκτης δεν είναι βασικός

Τα ατομικά και τα συνολικά στατιστικά των παικτών του ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει σημειώσει συνολικά 38 τέρματα, στις εγχώριες διοργανώσεις με τον Νέλσον Ολιβέιρα φυσικά να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ.

Ωστόσο, ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, δεν είναι ο Πορτογάλος φορ, αλλά η… αλλαγή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπράντον Τόμας έχει σημειώσει 5 τέρματα με τη φανέλα του Δικεφάλου. Μάλιστα, αυτά τα πέτυχε σε 13 τελικές συνολικά!

Όσον αφορά τους πιο εύστοχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γενικότερα, είναι οι Φιλίπε Σοάρες και Τάισον, που έχουν ένα γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες.

Τα ομαδικά στατιστικά του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι ασπρόμαυροι είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα αναφορικά με τις τελικές προσπάθειες, καθώς μετράει 255, μπροστά του είναι ο Ολυμπιακός με 279 και πρώτη η ΑΕΚ με 324.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην ίδια θέση και αναφορικά με τις ασίστ, καθώς οι ποδοσφαιριστές του έχουν δώσει 20 μέχρι στιγμής με τον κορυφαίο να είναι ο Κάλεντ Νάρεϊ με πέντε.

Στο πιο ειδικό κομμάτι των στατιστικών, η καρτέλα του Δικεφάλου αναφέρει πως έχει 1.5 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα, ενώ βρίσκει δίχτυα 1 φορά ανά 8 τελικές προσπάθειες.

Όσον αφορά τον Μ.Ο. τελικών προσπαθειών ανά αγώνα το σύνολο του Λουτσέσκου έχει 12.1 

O παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες προς τις αντίπαλες εστίες για τον ΠΑΟΚ, είναι ο Κάλεντ Νάρεϊ που μέχρι στιγμής έχει δοκιμάσει να σκοράρει 38 φορές, ενώ πίσω του είναι ο Ολιβέιρα με 36. 

Ο Γερμανός είναι στην πρώτη θέση των τελικών προσπαθειών μέσα από την αντίπαλη περιοχή με 28, ωστόσο σε αυτές εκτός περιοχής πρώτος είναι ο Πορτογάλος φορ του Δικεφάλου με 13. 

Ο πιο... άτυχος ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων», είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα, που έχει δει φέτος την μπάλα να σταματά τρεις φορές σε δοκάρι αντίπαλης εστίας, ενώ δύο δοκάρια έχει ο Νάρεϊ.