Η FIFA εξετάζει νέο φορμάτ με 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων στο Μουντιάλ 2026
i

Τζάνι Ινφαντίνο/©Intime

Η FIFA εξετάζει νέο φορμάτ με 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων στο Μουντιάλ 2026

Κώστας Τόπας 14:53 - 03.12.2022

Οι άνθρωποι της FIFA εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα φιλοξενηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό το 2026, σε 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Μπορεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ να βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως στην FIFA έχουν ξεκινήσει ήδη τα σχέδια τους για το επόμενο τουρνουά που θα φιλοξενηθεί σε τρεις χώρες, ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Guardian», ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Τζάνι Ινφαντίνο και τους υπόλοιπους ανθρώπους της FIFA είναι το πώς θα χωριστούν αυτές οι 48 εθνικές ομάδες στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι πως υπάρχουν σκέψεις σχηματισμού 12 ομίλων των τεσσάρων ομάδων, με το εν λόγω σενάριο να κερδίζει έδαφος σε σχέση με τις αρχικές βλέψεις που υπήρχαν, για δημιουργία 16 ομίλων, τριών ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο στη νοκ άουτ φάση θα προκρίνονταν οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο, στις οποίες θα προστεθούν οι οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες για να φτάσουν στις 32, που θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στη φάση των «32».

Επιπλέον θα διεξάγονταν 104 αναμετρήσεις και η διοργάνωση θα έπρεπε να έχει μικρότερη διάρκεια. Μία ιδέα η οποία δεν άρεσε καθόλου στους διαφημιστές και χορηγούς αλλά και στη FIFA. Από την άλλη, οι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, όπως είναι δηλαδή και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί μιας και σε αρκετούς αυτούς οι δύο πρώτες θέσεις κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική.