«H FIFA έδειξε ασέβεια στον Κριστιάνο Ρονάλντο», λένε οι θαυμαστές του Πορτογάλου

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images/Ideal Images

«H FIFA έδειξε ασέβεια στον Κριστιάνο Ρονάλντο», λένε οι θαυμαστές του Πορτογάλου

Κώστας Τόπας 08:50 - 28.02.2023

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο απουσίαζε από τις επιλογές της FIFPro για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν, με του θαυμαστές του Πορτογάλου να αναφέρουν ότι η FIFA δεν τον σεβάστηκε...

Την Δευτέρα (27/02), μερικοί από τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου του κόσμου παρευρέθηκαν στο Παρίσι για την τελετή απονομής των βραβείων της FIFA. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα βραβεία τα κέρδισε η Αργεντινή μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, πριν από μερικούς μήνες.

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεθ καλύτερος τερματοφύλακας, ο Λιονέλ Σκαλόνι πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή, ενώ οι οπαδοί της Αργεντινής, με την συγκλονιστική τους παρουσία στα γήπεδα του Κατάρ, κατέκτησαν το έπαθλο FIFA Fan Award 2022, ως οι κορυφαίοι στον κόσμο για την χρονιά που μας πέρασε.

Ποιος ψήφισε ποιον: Ο Μέσι τοποθετεί τον Νεϊμάρ μπροστά από τον Εμπαπέ και ο Ντεσάν «σνοπάρει» τον Γιορίς
REST OF THE WORLD

08:33 - 28.02.2023

Ποιος ψήφισε ποιον: Ο Μέσι τοποθετεί τον Νεϊμάρ μπροστά από τον Εμπαπέ και ο Ντεσάν «σνοπάρει» τον Γιορίς

Η FIFA δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις ψηφοφορίες από τους αρχηγούς, τους προπονητές και τα Μέσα ενημέρωσης για τα βραβεία του Καλύτερου Παίκτη και Προπονητή της Χρονιάς 2022.

Οσον αφορά την καλύτερη ενδεκάδα των ανδρών αυτή ήταν: Τιμπό Κουρτουά, Ασράφ Χακίμι, Ζοάο Κανσέλο, Βίρχιλ Φαν Ντάικ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Λούκα Μόντριτς, Κασεμίρο, Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ, Καρίμ Μπενζεμά, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Πρώτος και με διαφορά ο Μέσι, δεύτερος ο Εμπαπέ: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο της χρονιάς από τη FIFA!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

00:23 - 28.02.2023

Πρώτος και με διαφορά ο Μέσι, δεύτερος ο Εμπαπέ: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο της χρονιάς από τη FIFA!

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση στην λίστα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της χρονιάς, μετά την εξαιρετική του επίδοση στο περασμένο Μουντιάλ.

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο από την κορυφαία ενδεκάδα απουσίαζε με τον Πορτογάλο αστέρα να βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός των επιλογών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την καλύτερη ενδεκάδα μετά από το 2007.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της τελετής, οι θαυμαστές του Κριστιάνο Ρονάλντο ένιωσαν ότι ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, δεν σεβάστηκε, αφού έδειξαν ένα βίντεο με τον Πορτογάλο της Αλ Νασρ να κάθεται στον πάγκο. Οι θαυμαστές έσπευσαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στα social media.

«Ξανά δεν σεβάστηκαν τον Ρονάλντο», έγραψε ένας χαρακτηριστικά, ενώ ένας άλλος θαυμαστής του Κριστιάνο ανέφερε ότι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η FIFA δεν σέβεται τον Ρονάλντο».

Στην πραγματικότητα, το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Ρονάλντο. Αφού έκανε μια εκπληκτική επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021, η δεύτερη θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ» ολοκληρώθηκε με πικρία, μετά την εκρηκτική συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν. Μάλιστα, το όνειρο του Κριστιάνο να κερδίσει το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο με την Πορτογαλία έλαβε τέλος όταν το Μαρόκο την απέκλεισε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Σήμερα, ο 38χρονος αστέρας αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία, για λογαριασμό της Αλ Νασρ, με την οποία έχει σκοράρει οκτώ γκολ και μοιράσει δύο ασίστ σε έξι εμφανίσεις.