Η ιδιαίτερη διαχείριση του Μάνου Γκαρθία από τον Πάρντιου
i

Μανού Γκραθία/©Intime

Η ιδιαίτερη διαχείριση του Μάνου Γκαρθία από τον Πάρντιου

Αλέξης Σαββόπουλος 10:25 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 20.01.2023

Η διαλλειματική συμμετοχή του Ισπανού στα τελευταία παιχνίδια και η αδυναμία του να βρει ένα σταθερό αγωνιστικό ρυθμό.

Μια κρύο, μια ζέστη. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται ο Μάνου Γκαρθία, όσον αφορά την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τον Άλαν Πάρντιου το τελευταίο διάστημα. Ενα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ του Άρη, δεν έχει καταφέρει με τον Άγγλο τεχνικό να βρει σταθερή θέση στην ενδεκάδα και μαζί με αυτή και ρυθμό συνεχόμενων αγώνων.

Στα πλαίσια αυτής της ιδιότυπής διαχείρισης που κάνει ο προπονητής του Άρη, ο Ισπανός μια παίζει, μια δεν παίζει σε σημείο αρκετοί να αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε. Και άντε στο ξεκίνημα, ήταν πιο πίσω από τους υπόλοιπους και ήταν λογικό να έρχεται από τον πάγκο παρότι δεν συνέβαινε.

Εσχάτως όμως τα σκοτσέζικα ντους για τον 24χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό είναι συνεχόμενα. Στο πρώτο ματς πρωτάθλήματος με τον Λεβαδειακό, μετά το Μουντιάλ, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό μένοντας στον πάγκο σε ματς που ο Αρης έμεινε στο 1-1. Καπάκι βασικός με τον Παναιτωλικό (έγινε αλλαγή στο 80΄) για να μείνει και πάλι στον πάγκο στο ντέρμπι της Τούμπας, παίζοντας 27΄ ως αλλαγή. Επανέρχεται στο βασικό σχήμα την επόμενη αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης στην εύκολη νίκη του Άρη, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση, σκοράροντας το παρθενικό του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και ενώ θα περίμενε κανείς να ξεκινήσει βασικός με τον Ολυμπιακό, μένει στον πάγκο, πληρώνοντας την επιλογή του Πάρντιου να αγωνιστεί με τρία ουσιαστικά αμυντικά χαφ. Κίνηση που αποδείχθηκε ορθή για να ήμαστε και απολύτως δίκαιοι.

Πέρασε αλλαγή στο τέλος και προχθές στον αγώνα Κυπέλλου, δεν αγωνίστηκε και πάλι καθόλου, μένοντας στον πάγκο. Βέβαια ο 61χρονος τεχνικός, δικαιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας ότι τον κράτησε φρέσκο ώστε να τον χρησιμοποιήσει με τον Βόλο, αλλά πόσο αλήθεια επιβαρυμένος είναι ένας 24χρονος που δεν αγωνίζεται συχνά; Και το ερώτημα που τίθεται είναι, πως θα βρει ρυθμό ο παίκτης και μαζί με αυτό θα εισπράξει ο Άρης όσα μεγαλεπήβολα περιμένει απο αυτόν δαπανώντας ένα.... σκασμό λεφτά το περασμένο καλοκαίρι.

Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί στα 16 απο τα 18 παιχνίδια, στα 11 απο αυτά βασικός και τα πέντε ερχόμενος απο τον πάγκο ενώ έχει παίξει στα δυο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο.