Η «κούρσα» του Μπέιλ που σόκαρε την Μπαρτσελόνα (vid)
i

Γκολ Μπέιλ με Μπαρτσελόνα / © PrntScrn

Η «κούρσα» του Μπέιλ που σόκαρε την Μπαρτσελόνα (vid)

Sportal newsroom 19:40 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 13.01.2023

Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν έχει πολλές καλές αναμνήσεις από την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως εξαίρεση αποτελεί η πολύ όμορφη κούρσα στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας το 2014.

Το τέλος του από το ποδόσφαιρο ανακοίνωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τα γήπεδα σε ηλικία 33 ετών. Μετά από 17 χρόνια καριέρας, ο ίδιος ένιωσε πως είναι η στιγμή να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ένας από τους μακροχρόνιους σταθμούς στη σταδιοδρομία ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με πολύ άδοξο τρόπο. Ο Ουαλός δεν έπεισε ποτέ πως μπορεί να ανταποκριθεί στους «μερένγκες» και ως εκ τούτου δεν αγαπήθηκε από το κοινό.

Με μία εξαίρεση! Το βράδυ της 16ης Απριλίου του 2014 οι οπαδοί των Ισπανών αποθέωσαν τον Γκάρεθ Μπέιλ μετά το εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε εναντίον της Μπαρτσελόνα, στον αξέχαστο τελικό του Copa del Rey. 

Σε εκείνον τον τελικό οι «μερένγκες» πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11', με τον Ντι Μαρία, όμως η μισητή αντίπαλος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68' με τον Μπαρτρά. Ωστόσο, όσο έφερε χαμόγελα στους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» ο σκόρερ της ομάδας τους, τόσο τους απογοήτευσε λίγη ώρα αργότερα.

Στο 85ο λεπτό η Ρεάλ διεκδικεί την μπάλα έπειτα από ένα κόρνερ της αντιπάλου της και καταφέρνει να ξεκινήσει μία κόντρα επίθεση. «Ηγέτης» της ο Μπέιλ ο οποίος με μία καταπληκτική κούρσα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και διαμόρφωσε το σκορ που έδωσε την κούπα στην ομάδα του.