Η Κροατία, η παράταση και η «σφήνα» των Γάλλων (pic & vid)
i

Νεϊμάρ και Λόβρεν σε φάση από το ματς της Βραζιλίας κόντρα στην Κροατία/©intime

Η Κροατία, η παράταση και η «σφήνα» των Γάλλων (pic & vid)

Sportal newsroom 20:37 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 09.12.2022

Για ένα ακόμα τουρνουά η Κροατία έστειλε παιχνίδι της στη παράταση, καταγράφοντας απίθανο ρεκόρ.

Η Κροατία κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Βραζιλία, στα ημιτελικά του Μουντιάλ, έχοντας πρωταγωνιστές τον Λιβάκοβιτς, τον Πέτκοβιτς και το… δοκάρι.  Ωστόσο για να το κάνει αυτό έπρεπε να κρατήσει το «μηδέν» πίσω στη κανονική διάρκεια, να ισοφαρίσει στη παράταση και να ευστοχήσει στα πέναλτι.

Κάπως έτσι κατάφερε να καταγράψει ένα απίστευτο ρεκόρ, όσον αφορά τα παιχνίδια της σε διεθνείς διοργανώσεις. Πιο αναλυτικά, «οι Φλογεροί» έχουν στείλει οκτώ από τα τελευταία τους εννέα παιχνίδια τουλάχιστον στην παράταση, ενώ τέσσερα από αυτά οδηγήθηκαν στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας». Όσον αφορά το τελευταίο στατιστικό, τα δύο από αυτά έλαβαν χώρα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Κόντρα στην Ιαπωνία, το ματς έληξε επίσης 1-1 σε ροή παιχνιδιού, ωστόσο στα πέναλτι εμφανίστηκε ο απίθανος Λιβάκοβιτς και σταμάτησε τους Ασιάτες. Με τη «Σελεσάο» ήταν καθοριστικός κυρίως στη κανονική διάρκεια, εντούτοις δεν παρέλειψε να αποκρούσει και ένα πέναλτι. 

Όσον αφορά το μοναδικό παιχνίδι νοκ-άουτ το οποίο δεν πήγε παράταση, αυτό ήταν στον τελικό του περασμένου Μουντιάλ. Τότε, η Γαλλία είχε «ξεσπάσει» κόντρα στους Κροάτες, επικρατώντας με 4-1 στο στάδιο Λουζνίκι της Ρωσία.