Η ντρίμπλα «Μάικλ Τζάκσον» που ενθουσίασε τους θεατές και εκνεύρισε τους αντιπάλους
i

© Sportal

Η ντρίμπλα «Μάικλ Τζάκσον» που ενθουσίασε τους θεατές και εκνεύρισε τους αντιπάλους

Πάνος Μαλακτάρης • 14:43 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο 27χρονος Έρικ της Πορτουγέσα Σανιτίστα δοκίμασε μια πολύ ιδιαίτερη ντρίμπλα η οποία δεν άρεσε και τόσο στους αντίπαλους αμυντικούς

Ο Έρικ Ρομπέρτο Σίλβα ντο Νασιμέντο δεν είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στη χώρα του, την Paulista A2, με τα χρώματα της σχετικά άσημης Πορτουγέσα Σανιτίστα. Στην πρόσφατη νίκη της ομάδας του επί της Γκρέμιο Νοβοριζοντίνο ωστόσο, κατάφερε να τραβήξει επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας με μία εκπληκτική ενέργεια που έκανε. 

Στα τελευταία λοιπόν λεπτά των καθυστερήσεων της αναμέτρησης σε μια επίθεση της ομάδας του στο αριστερό άκρο, έκανε μια πραγματικά ιδιαίτερη ντρίμπλα, σα να χόρευε γύρω από τον εαυτό του πριν πασάρει τη μπάλα σε έναν συμπαίκτη του. Θύμισε δε έντονα χορευτική φιγούρα του Μάικλ Τζάκσον, εξ' ου και έγινε viral με αυτή την ονομασία. 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο χαρακτηριστικό βίντεο, ο προσωπικός του αντίπαλος τον «κέρασε» μια μεγαλοπρεπέστατη κλωτσιά, ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμα έσπευσαν να του ζητήσουν το λόγο για την κάπως ασεβή η αλήθεια είναι ενέργειά του απέναντι στους συναθλητές του. 

Μας θύμισε δε τον Kέρλον, τον συμπατριώτη του που είχε γίνει γνωστός για την ντρίμπλα «της φώκιας», δεχόμενος κι εκείνος ουκ ολίγες κλωτσιές από τους αντίπαλους αμυντικούς. Το θέαμα και η επίδειξη ικανοτήτων, φαίνεται πως έρχεται με κάποιο κόστος. Ο ίδιος ο Έρικ δήλωσε σχετικά: «Είναι κάτι που κάνω, δεν έδειξα ασέβεια προς κανέναν, απλά παίζω το παιχνίδι μου και αυτή ν ντρίπλα είναι μέρος αυτού. Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι αρκετά βαρετό, έτσι σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω τη συγκεκριμένη ντρίμπλα. Αν κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα σήμερα, αυτόματα σε θεωρούν ασεβή. Είναι απλά το στυλ κάποιων από εμάς».