Η όμορφη στιγμή του Χακίμι με την μητέρα του αμέσως μετά την πρόκριση του Μαρόκου
i

Χακίμι / Print screen

Η όμορφη στιγμή του Χακίμι με την μητέρα του αμέσως μετά την πρόκριση του Μαρόκου

Πάνος Μαλακτάρης • 12:40 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο άσος της Παρί μας προσέφερε μια από τις πιο όμορφες εικόνες του φετινού μουντιάλ δευτερόλεπτα μετά το νικητήριο πέναλτι που σημείωσε

Έχουν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στο φαβορί της Ισπανίας. Οι παίκτες στα όριά τους, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η πίεση μεγάλη, το διακύβευμα της πρόκρισης ακόμη μεγαλύτερο.

Πέναλτι. Διαδικασία για γερά νεύρα, διαχρονικά. Το Μαρόκο ξεκινά με εύστοχη εκτέλεση, οι Ίβηρες αστοχούν. Μετά από 0/3 εκτελέσεις των Ισπανών, είναι η σειρά του Ασράφ Χακίμι. Ευστοχεί και στέλνει τη χώρα του στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το πετυχαίνει!

Τα πανηγύρια δίνουν και παίρνουν, όλοι αγκαλιάζονται και χορεύουν. Ο Χακίμι ωστόσο, φαίνεται να τρέχει προς μια γωνιά του γηπέδου, ψάχνοντας μία συγκεκριμένα φίλαθλο από τους 44.667 που-επίσημα-παρευρέθηκαν στον χθεσινό δραματικό αγώνα. Την βρίσκει και, δεν είναι άλλη από την μητέρα του.

Δυό σύντομα λόγια και ένα ζεστό φιλί, ήταν αρκετά να μας χαρίσουν το πιο γλυκό ενσταντανέ της βραδιάς και όχι μόνο. Οι δύσκολες εποχές που μεγάλωνε στη Μαδρίτη πριν γίνει δεκτός στις ακαδημίες της Ρεάλ, η επιλογή να εκπροσωπήσει όχι την Ισπανία αλλά την γενέτειρα των γονιών του, το Μαρόκο, όλα έμοιαζαν να περνούν απ’ το μυαλό τους εκείνα τα δευτερόλεπτα.

Σίγουρα μια ιδιαίτερη στιγμή για έναν αθλητή ο οποίος έχει και στο παρελθόν δηλώσει πως ό,τι έχει πετύχει το χρωστά και το αφιερώνει εξ ’ολοκλήρου στους γονείς του οι οποίοι θυσίασαν ουκ ολίγα για να μπορέσουν να παρέχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη ανατροφή στον μικρό Ασράφ.