Η Ρόμα σόκαρε τη Μίλαν με γκολ στις καθυστερήσεις (2-2)
i

Twitter / AS Roma

Η Ρόμα σόκαρε τη Μίλαν με γκολ στις καθυστερήσεις (2-2)

Sportal newsroom 23:45 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 08.01.2023

Η Μίλαν έμοιαζε να είναι η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Serie A κόντρα στη Ρόμα, όμως η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο με δύο γκολ στα τελευταία 15 λεπτά ισοφάρισε και έδωσε αέρα επτά βαθμών στη Νάπολι.

Ισόπαλες με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Μίλαν και Ρόμα στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη, αφού νωρίτερα η πρωτοπόρος Νάπολι είχε περάσει με το ίδιο σκορ από την έδρα της Σαμπντόρια και είχε ξεφύγει οκτώ βαθμούς στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Μιλάνου ωστόσο δεν κατάφερε να κόψει το βήχα των Σικελών αφού κόντρα στη Ρόμα δεν πήρε το ζητούμενο και είδε τη διαφορά της από τους Σικελούς να ανοίγει στους 7 βαθμούς. 

Η Μίλαν κυριάρχησε των Ρωμαίων και από το ξεκίνημα του ματς τους έδειξε ότι αυτή θα έχει τον ρόλο του «οδηγού». Η γηπεδούχος ομάδα είχε την κατοχή, πίεζε τους αντιπάλους της και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Καλουλού.

Οι δύο αντίπαλοι πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια και η Ρόμα δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ούτε στο β' μέρος. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εύκολα το υπέρ τους σκορ, ενώ στο 77' ο Πομπεγκά διπλασίασε τα τέρματά, όμως τότε άλλαξαν όλα... Οι φιλοξενούμενοι αρχικά μείωσαν στο 87' με κεφαλιά του Ιμπάνιεζ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ίμπραχαμ έκανε το 2-2 και έριξε στα «τάρταρα» τους «ροσονέρι». Έτσι, η Ρόμα κράτησε την παράδοση που τη θέλει να μη χάνει όταν είναι τιμωρημένος ο προπονητής της!

Νωρίτερα, η Έμπολι σόκαρε τη Λάτσιο αφού αν και έχανε με 2-0 ισοφάρισε τον αγώνα στο 94'.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής:

Μόντσα - Ίντερ 2-2

Γιουβέντους - Ουντινέζε 1-0

Φιορεντίνα - Σασουόλο 2-1

Σπέτσια - Λέτσε 0-0

Σαλερνιτάνα - Τορίνο 1-1

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο (9/1) με τους αγώνες Βερόνα - Κρεμονέζε και Μπολόνια - Αταλάντα.