Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη του Άλκη: «Ζεις και δεν θα ξεχαστείς» (vids)

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη του Άλκη: «Ζεις και δεν θα ξεχαστείς» (vids)

Sportal newsroom 19:57 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 01.02.2023

Η Θεσσαλονίκη γέμισε με ανθρώπους που έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, τιμώντας την μνήμη του νεαρού Άλκη Καμπανού

Η δρόμοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης γέμισαν με ανθρώπους που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του Άλκη Καμπανού και παράλληλα να στείλουν ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. 

Κι αν η μάνα που χθες έβρισες στο γήπεδο ήταν αυτή που έχασε το γιο της;

Κι αν η μάνα που χθες έβρισες στο γήπεδο ήταν αυτή που έχασε το γιο της;

Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του Άλκη η βία είναι εκεί, σε πολλές διαφορετικές, κατά κανόνα πιο ήπιες, μορφές, θέμα χρόνου να κλιμακωθεί και να θεριέψει και πάλι, στο χέρι μας να την εξαφανίσουμε από τα γήπεδα, από τα social, απ' τα μυαλά μας!

Η ΜΚΟ, «Εις το όνομα του Άλκη» κάλεσε όλον τον κόσμο να παραστεί στην σιωπηλή πορεία με κεριά, η οποία είχε ως σημείο έναρξης το σημείο της δολοφονίας και ως αφετηρία τον Λευκό Πύργο. Κάπως έτσι, μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στην περιοχή όπου είχε δοθεί το ραντεβού και από εκεί ξεκίνησε η διαδρομή προς το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο θανάτου του 19χρονου.

Ανάμεσα τους ήταν ποδοσφαιριστές (π.χ. Χουλιάν Κουέστα), οπαδοί από κάθε ομάδα της Ελλάδας, μικρά παιδιά κ.ο.κ., οι οποίοι θέλησαν να στείλουν ένα κοινό μήνυμα. Η βία δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο!