Η θλίψη και το μούδιασμα στην ΑΕΚ αρχίζουν να μετατρέπονται σε αποφασιστικότητα
i

Προπόνηση ΑΕΚ/intime

Η θλίψη και το μούδιασμα στην ΑΕΚ αρχίζουν να μετατρέπονται σε αποφασιστικότητα

Κώστας Τσίλης 11:27 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 12.08.2023

Η "παγωμάρα" και η θλίψη των παικτών της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει αρχίσει να μετατρέπει σε αποφασιστικότητα για τα ματς με τη Ντιναμό

Καθ' όλη την διάρκεια της περυσινής σεζόν, ο Ματίας Αλμέιδα είχε καταφέρει να φτιάξει ένα πολύ ισχυρό προστατευτικό "κέλυφος" και τίποτα και κανείς εξωγενής παράγοντας δεν μπορούσε να μπει μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και να επηρεάσει το κλίμα. Όμως η αλήθεια είναι πως το φονικό της προηγούμενης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και όλα τα γεγονότα, κατάφεραν... ρωγμή σ' αυτό το "κέλυφος". 

Επηρεάστηκαν όλοι μέσα στην ΑΕΚ, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr και το κλίμα τις προηγούμενες μέρες ήταν βαρύ. Κυριαρχούσε το μούδιασμα και η θλίψη. Ωστόσο πρώτος ο Ματίας Αλμέιδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν αρχίσει να μετατρέπουν όλο αυτό σε αποφασιστικότητα για τα ματς με τη Ντιναμό. Κάτι που φάνηκε ήδη από την χθεσινή προπόνηση. 

Η ένταση αρχίζει ξανά να ανεβαίνει και όλοι δείχνουν πως όχι απλώς μπαίνουν και πάλι σε ράγες κανονικότητας, αλλά όλη αυτή η θλίψη και ο θυμός για ότι συνέβη και για την απώλεια του Μιχάλη, μπορεί να λειτουργήσει και ως ψυχολογική ντόπα. Εξάλλου και ο Αλμέιδα που πλέον ξέρει καλά να μπαίνει στο συναίσθημα του κόσμου της ΑΕΚ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, καταλαβαίνουν πως η πρόκριση επί της Ντιναμό δεν αφορά μόνο το κυνήγι του ονείρου μιας θέσης στους ομίλους του Champions League. 

Χωρίς κανείς να τους το έχει φορτώσει ως βάρος, οι πάντες μέσα στην ομάδα, με πρώτο τον Αλμέιδα, αντιλαμβάνονται πως η δική τους ευθύνη τώρα στα ματς με τη Ντιναμό, έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Και δεν το εισπράττουν καν ως βάρος, καθότι φαίνεται πως τους βγαίνει αυθόρμητα.