Η τιμωρία του Σουλειμάνοφ φέρνει στο «κάδρο» ξανά τον Μάρκος Πάουλο
i

©Getty

Η τιμωρία του Σουλειμάνοφ φέρνει στο «κάδρο» ξανά τον Μάρκος Πάουλο

Αλέξης Σαββόπουλος 16:10 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 24.08.2023

Η βαριά τιμωρία που κουβαλά ο Ρώσος, φέρνει ξανά στο προσκήνιο ένα παλιό γνώριμο από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και το περασμένο καλοκαίρι ο Άρης.

Ο Σαπί Σουλεϊμάνοφ αποτελεί τον πρώτο στόχο του Άρη για τα άκρα της επίθεσης όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια που ίσως προκαλέσει τροχοπέδη στον επικείμενο δανεισμό του από την Κράσνονταρ. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη βαριά ποινή που κουβαλάει από την περσινή χρονιά, όταν αγωνίστηκε στην Μπερ Σεβά. Για την ακρίβεια του επιβλήθηκε ποινή δέκα αγωνιστικών για βιαιοπραγία σε αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα.

Εφόσον ο Άρης αποκτήσει τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ, ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του επιβλήθηκε, δηλαδή επτά αγωνιστικές καθώς ήδη εξέτισε τις τρεις.

Το ζήτημα αυτό για το οποίο ο Άρης ήδη βρίσκεται σε επαφές με την ΕΠΟ, φέρνει κι άλλες περιπτώσεις ακραίων που εξετάζονταν παράλληλα. Για την ακρίβεια μια… περσινή που επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο με πορτογαλικές ρίζες και διαβατήριο, Μάρκος Πάουλο. Πρόκειται για έναν 22χρονο εξτρέμ, ο οποίος παίζει κυρίως στα αριστερά και ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πέρσι το καλοκαίρι, επί Μπούργος, είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει ο Άρης.

Ο Πάουλο είναι προϊόν των ακαδημιών της Φλουμινένσε κι από εκεί τον πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2021, υπογράφοντας μαζί του πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στη Φλουμινένσε που τον πήρε σε ηλικία δέκα ετών ο Μάρκος Πάουλο έπαιξε σε 65 παιχνίδια με απολογισμό 12 τερμάτων και δέκα ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018 μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φλουμινένσε με ρήτρα αποδέσμευσης στα 45.000.000 ευρώ, όταν η μισή Ευρώπη… σφαζόταν στα πόδια του (υπήρχαν τότε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου περί ενδιαφέροντος των Γιουβέντους, Μίλαν, Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ.

Με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του στη Φλουμινένσε, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκος Πάουλο και ταυτοχρόνως τη υπογραφή πενταετούς συμβολαίου. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον πήρε στην προετοιμασία αλλά τελικά εισηγήθηκε την παραχώρησή του υπό τη μορφή δανεισμού επιλέγοντας την πορτογαλική Φαμαλικάο. Στηξν Πορτογαλία με τη φανέλα της Φαμαλικάο είχε (22 συμμετοχές (10 ως βασικός και 2 με την β’ ομάδα) κι ένα γκολ. Την περασμένη σεζόν ξεκίνησε στη Μιραντές στη LaLiga 2 όπου στο πρώτο μισό είχε 15 συμμετοχές με δυο γκολ και δυο ασιστ και συνέχισε στο δεύτερο μισό στη Σάο Πάολο, στην πατρίδα του. Εκεί ανήκει μέχρι και σήμερα όπου μετράει 29 παιχνίδια με τέσσερα γκολ και δυο ασιστ.

Ο Μάρκος Πάουλο είναι ένας winger «μπουκαδόρος» που έχει και ταχύτητα για να πάει στο ένας εναντίον ενός, αλλά δεν είναι τόσο… φανατικός στο αμυντικό κομμάτι.