Με ηγέτη τον Κέιν, η Τότεναμ υπέταξε (1-0) την Μάντσεστερ Σίτι

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Με ηγέτη τον Κέιν, η Τότεναμ υπέταξε (1-0) την Μάντσεστερ Σίτι

Sportal newsroom 20:28 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 08.02.2023

Ο Κέιν «υπέγραψε» τη νίκη Τότεναμ επί της Μάντεστερ Σίτι και με 267 γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «σπιρουνιών». Χαμένη ευκαιρία για τους «πολίτες» να μειώσουν την απόσταση από την Άρσεναλ.

Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε η Μάντσεστερ Σίτι το «δώρο» που της έκανε το Σάββατο η Έβερτον κερδίζοντας την Άρσεναλ (1-0), μιας και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ηττήθηκε 1-0 στο Λονδίνο από την Τότεναμ.

Το σκηνικό δεν ήταν άγνωστο για τους «πολίτες», μιας και από τη στιγμή που τα «σπιρούνια» μετακόμισαν στο νέο «σπίτι» τους, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε βαθμό σε πέντε ματς. Ακόμα χειρότερα, δεν έχουν καταφέρει να βρουν ούτε γκολ στις πέντε επισκέψεις που έχουν πραγματοποιήσει στο «Tottenham Hotspur Stadium».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Τότεναμ, δεν ήταν άλλος από τον Χάρι Κέιν. Εκμεταλλευόμενος την πάσα του Χοϊμπίεργκ, ο οποίος είχε κάνει το κλέψιμο μετά από λάθος πάσα του Ρόδρι, ο 29χρονος επιθετικός νίκησε τον Έντερσον (15'), διαμορφώνοντας το 1-0.

Αυτό ήταν το τέρμα που όχι μόνο έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, αλλά κι εκείνο που τον έκανε τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ, με 267 γκολ, ένα περισσότερο από τον Τζίμι Γκριβς. Ταυτόχρονα, ο Κέιν έφτασε τα 200 γκολ στην Premier League, επίτευγμα για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται επίσης μόνο ο Άλαν Σίρερ και ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Η Σίτι, που έμεινε στο -5 από την Άρσεναλ (και με αγώνα περισσότερο), είχε όπως αναμενόταν την κατοχή της μπάλας, αλλά από ουσία… λίγα πράγματα. Οι «πολίτες» απείλησαν πραγματικά μόλις στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν από το σουτ του Μαχρέζ η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς.

Η Τότεναμ, αν και δεν είχε στον πάγκο της τον Αντόνιο Κόντε (σ.σ.: αναρρώνει μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε) αλλά τον Κριστιάν Στελίνι, διαχειρίστηκε άψογα το ματς και στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να είχε σημειώσει και δεύτερο τέρμα.

Αισθάνθηκε πίεση μόνο στο τελευταίο μισάωρο, και μετά την είσοδο του Κέβιν Ντε Μπρούινε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βέλγος βοήθησε ώστε οι φιλοξενούμενοι να αυξήσουν την πίεση, όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, κυρίως με τον Άλβαρες (63’, 68’) δεν ευτύχησαν να ισοφαρίσουν. Οι παίκτες της Σίτι δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις ούτε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όταν η Τότεναμ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρομέρο (87').