Ήρωας Λιβάκοβιτς έστειλε την Κροατία στους «8»
i

Κροατία/©Intime

Ήρωας Λιβάκοβιτς έστειλε την Κροατία στους «8»

Sportal newsroom 19:45 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 05.12.2022

Με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει τρεις εκτελέσεις πέναλτι των Ιαπώνων, η Κροατία έκλεισε θέση για την οκτάδα του Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Ιαπωνία προκάλεσε μία από τις καλύτερες εκπλήξεις στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ. Η ομάδα του Χάιμε Μοριγιάσου τερμάτισε πρώτη στον πέμπτο όμιλο αφήνοντας δεύτερη την Ισπανία και εκτός νοκ άουτ τη Γερμανία. Η Κροατία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον έκτο όμιλο πίσω από το Μαρόκο.

Ιδιαίτερα άστοχες στην τελική προσπάθεια αποδείχθηκαν οι δύο ομάδες τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Τόσο η Κροατία όσο και η Ιαπωνία ήταν απειλητικές αλλά χωρίς κάτι ουσιαστικό.

Η ομάδα του Μοριγιάσου «προειδοποίησε» στο 41ο λεπτό με τον Καμάντα. Οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με τον Μαέντα στο 44ο λεπτό.

Η Κροατία ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τρομερή κεφαλιά του Πέρισιτς. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με ωραίο σουτ του Μόντριτς. Η Κροατία κράτησε την μπάλα, είχε κι άλλες ευκαιρίες αλλά οι δύο ομάδες δεν βρήκαν δίχτυα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις. Ο Μιτόμα με σουτ έξω από την περιοχή και ο Μάγιερ δεν βρήκαν στόχο και ο νικητής θα κρινόταν στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Λιβάκοβιτς έστειλε την ομάδα του στην οκτάδα. Ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των Ιαπώνων (Μιναμίνο, Μιτόμα, Γιοσίντα) και έδωσε την πρόκριση στην Κροατία. 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 

Μιναμίνο - Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς. Μένει το 0-0 
Βλάσιτς - Γκολ και 1-0 η Κροατία 
Μιτόμα - Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς 
Μπρόζοβιτς - Γκολ και 2-0 η Κροατία 
Ασάνο - Γκολ και μειώνει σε 2-1 η Ιαπωνία 
Λιβάγια - Δοκάρι και μένει το 2-1
Γιοσίντα - Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς και μένει το 2-1 
Πάσαλιτς - Γκολ και 3-1 για την Κροατία που παίρνει την πρόκριση

Ιαπωνία (Χάιμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ιτο, Εντο, Μορίτα (106’ Τανάκα), Ναγκατόμο (64’ Μιτόμα), Ντόαν (87’ Μιναμίνο), Καμάντα (75’ Σακάι), Μαέντα (64’ Ασάνο). 

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Γκβαρντιόλ, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (99’ Μάγιερ), Κόβατσιτς (99’ Βλάσιτς), Πέρισιτς (106’ Ορσιτς), Κράμαριτς (68’ Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (62’ Μπούντιμιρ) (106’ Λιβάγια).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι Ιάπωνες προηγήθηκαν στον αγώνα, αλλά παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Ασιάτες δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λιβάκοβιτς σε τρεις περιπτώσεις και έμειναν εκτός προημιτελικών.

Ο MVP: Ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση της Κροατίας. Ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι των Ιαπώνων και έστειλε την Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Λιβάκοβιτς έγινε ο τρίτος τερματοφύλακας που απέκρουσε τρία πέναλτι στη ψυχοφθόρο διαδικασία. Προηγήθηκαν ο Πορτογάλος Ρικάρντο το 2006 κόντρα στην Αγγλία και ο Ντανιέλ Σούμπασιτς το 2018 κόντρα στη Δανία.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Η Κροατία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρι Βραζιλία - Νότια Κορέα. Ο αγώνας της οκτάδας θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου στις 17:00 το απόγευμα.

Διαβάστε τη ζωντανή περιγραφή από το sportal.gr